Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul olandez a anunţat interzicerea evenimentelor cu public de peste 100 de persoane. Școlile rămân deschise

Agerpres
oameni

Guvernul olandez a anunţat joi interzicerea evenimentelor cu public de peste 100 de persoane, în răspuns la epidemia cu noul coronavirus Covid-19, şi le-a cerut persoanelor cu probleme respiratorii să rămână acasă, transmite Reuters.

Premierul olandez Mark Rutte a făcut totodată apel ca angajaţii să lucreze de acasă în măsura în care lucrul de acasă este posibil şi companiile să aplice lucrul în ture pentru a reduce nivelul de răspândire a infecţiilor, conform Agerpres.ro.

Citește și: Gabriela Firea ia măsuri urgente: Am fost pentru, din prima zi, și în favoarea unei măsuri care să protejeze populația, deși am fost certată

În acelaşi timp însă, şcolile din Olanda vor rămâne deschise, deocamdată, a menţionat el.

"Închiderea şcolilor ar contribui foarte puţin la combaterea crizei", a afirmat Rutte, deoarece rata de contaminare în sistemul de învăţământ este scăzută.

Premierul olandez a explicat că se are în vedere o abordare echilibrată, vizând un impact cât mai mic asupra vieţii publice, în paralel cu reducerea riscului pentru categoriile vulnerabile.

Citește și: Rareș Bogdan se rupe! Ieșire-fulger: ‘Inadmisibil’

Persoanele în vârstă din Olanda sunt sfătuite să evite reuniunile şi transportul public, universităţilor li s-a cerut să ţină cursuri online acolo unde este posibil, iar personalul medical a fost instruit să nu călătorească în străinătate.

"Un obiectiv important al abordării progresive este de a preveni un vârf al contaminărilor care să ducă la situaţia în care spitalele să fie depăşite", a mai spus Rutte.

Măsurile anunţate urmează să rămână în vigoare cel puţin până pe 31 martie.

Citește și: Ce rușine! În plină criză pe coronavirus, Guvernul PNL, proiect de ordin pentru uciderea a peste 14.000 de femele și pui de căprioare

Responsabilii din domeniul sănătăţii au indicat mai devreme că numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus din Olanda a crescut joi cu 22%, ajungând la 614 în ţara cu 17 milioane de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.