Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul olandez cheamă la negocieri asociațiile de fermieri, după mai mult de două săptămâni de proteste

skynews.com.au
fermieri olanda tarile de jos

După mai mult de două săptămâni de proteste în Ţările de Jos, guvernul a invitat joi la negocieri asociaţiile de fermieri, informează dpa.

Ministrul mediului, Christianne van der Wal, le-a transmis un apel fermierilor să accepte oferta guvernului de a discuta despre problemele care îi preocupă.

Citește și: Proteste violente în Olanda: fermierii au luat cu asalt Parlamentul și s-au bătut cu forțele de ordine/ Video

Cu toate acestea, LTO, cea mai mare asociaţie a fermierilor, refuză să discute cu negociatorii guvernului. Alte organizaţii au refuzat de asemenea să ia parte la discuţii, potrivit Agerpres.ro.

În cursul nopţii de miercuri, între poliţie şi protestatari au avut loc noi ciocniri. La Blijswijk, în apropiere de Haga, poliţiştii au înlăturat o blocadă asupra câtorva depozite de supermarketuri şi au arestat 19 demonstranţi.

În jur de 200 de fermieri au protestat cu tractoare în afara clădirilor administraţiei locale din Arnheim, în est. În alte locuri din ţară, fermierii au incendiat baloţi de paie în apropierea autostrăzilor.

Protestele sunt îndreptate împotriva planurilor guvernului de a reduce emisiile de azot cu 50% până în 2030. Aceasta ar putea însemna sfârşitul pentru 30% din fermele zootehnice, conform estimărilor anunţate chiar de guvern.

Premierul Mark Rutte îl numise pe fostul ministru Johan Remkes ca negociator în conflict. Remkes a fost respins însă de fermieri, care îl acuză pentru politica de reducere a emisiilor de azot. Ei cer modificări fundamentale ale planurilor guvernamentale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.