Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul olandez nu poate opri importul de gaz rusesc

azvision.az
gaze rusia europa

Guvernul olandez nu a reușit să-și îndeplinească angajamentul de a opri importul de gaze din Rusia. Un contract pe termen lung pentru gaz natural lichefiat (GNL) între grupul energetic francez TotalEnergies și un furnizor rus este un obstacol în calea încetării totale a importului de combustibil, relatează agenția de știri Bloomberg pe baza interviurilor cu surse anonime, scrie nltimes.nl.

Olanda a încetat să mai semneze noi contracte pentru GNL din Rusia și lucrează la eliminarea treptată a vechilor contracte. Cu toate acestea, guvernul nu poate opri în totalitate importul de GNL rusesc, deoarece din punct de vedere legal nu poate pune capăt acordurilor dintre companiile private.

TotalEnergies a încheiat un acord în 2018 pentru gazul rusesc furnizat de Yamal LNG, operatorul câmpului de gaze din nord-vestul Siberiei. O parte din această încărcătură merge în Olanda. Acordul reprezintă aproximativ 10% din importurile olandeze de GNL.

Olanda primește un transport pe lună din Rusia

Conform datelor de expediere de la Bloomberg, Olanda primește de obicei un transport pe lună din Rusia. Purtătorii de cuvânt ai TotalEnergies și ai Ministerului olandez al Afacerilor Economice și Politicii Climatice au refuzat să comenteze pentru Bloomberg.

Yamal LNG este controlată în principal de compania rusă Novatek PJSC, în care TotalEnergies și China National Petroleum Corp. dețin o cotă minoritară. CEO-ul TotalEnergies, Patrick Pouyanné, a explicat în septembrie anul trecut că compania va continua să livreze GNL din Rusia atâta timp cât nu există sancțiuni. Contractul cu compania franceză este valabil până în 2032.

Această situație problematică evidențiază cât de dificil este pentru Europa să-și reducă în cele din urmă dependența energetică de Moscova de la războiul din Ucraina, a remarcat Bloomberg. Regiunea a făcut pași semnificativi în găsirea de alternative la gazul din Rusia. Cu toate acestea, țara rămâne unul dintre cei mai mari furnizori de GNL către Europa datorită obligațiilor contractuale dintre companiile private.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.