Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul PNL preia modelul rusesc: Apelează la aviație pentru producerea ploilor

furtuna

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat vineri, la Bistriţa, că aviaţia va fi folosită pentru creşterea precipitaţiilor, urmând să fie create două centre zonale în Moldova şi Muntenia.

"Am prins şi în programul de relansare economică utilizarea aviaţiei pentru creşterea precipitaţiilor. Vor fi două centre zonale de coordonare, unul în Moldova şi unul în Muntenia, care pot să acţioneze şi pentru creşterea precipitaţiilor, dar şi ca sistem antigrindină", a spus ministrul.

Citește și: Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat o nouă decizie pentru românii care călătoresc în Europa

În ceea ce priveşte sistemul naţional antigrindină, ministrul a vorbit despre extinderea acestuia cu 150 de puncte de lansare, pentru ca suprafaţa protejată să crească la 3,5 milioane de hectare.

"Vom extinde, tot prin programul naţional de investiţii şi relansare, şi sistemul naţional antigrindină, pentru că, aţi văzut, după acea perioadă de secetă, în multe zone, care nu sunt acoperite de sistemul antigrindină care există şi care acum are 100 de puncte de lansare şi protejează cam 1,5 milioane de hectare ca suprafaţă, este nevoie ca acest sistem să fie extins cu încă 150 de puncte de lansare, suprafaţă protejată extinzându-se la 3,5 milioane hectare", a declarat Adrian Oros.

Citește și: Mesajul lui Traian Berbeceanu după ce s-a înscris în PNL: ‘Pentru că mereu am avut simpatii liberale. Jos, la talpă, în linia întâi’

Ministrul Agriculturii a efectuat, vineri, o vizită în judeţul Bistriţa-Năsăud, ocazie cu care a vizitat obiective de investiţii (fermă pomicolă, fabrică de lapte, fermă de vaci, abator şi fabrică de mezeluri) şi a avut întâlniri cu conducerea judeţului, cu specialişti din domeniu şi cu fermieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.