Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul polonez centralizează informaţiile despre cetăţenii străini, ca măsură antiteroristă

polonia

Ministerul polonez al Apărării a început să centralizeze informaţii despre străinii rezidenţi în ţară, măsură pe care guvernul de la Varşovia o justifică prin raţiuni de securitate şi prevenirea ameninţărilor teroriste, în timp ce opoziţia susţine că acest demers riscă să încurajeze atitudinile negative faţă de străini, informează luni agenţia EFE. Autorităţile locale poloneze au primit din partea Ministerului Apărării solicitarea să-i transmită listele cu străinii rezidenţi în zonele lor de responsabilitate, inclusiv a celor care deţin şi paşaport polonez.

Ministrul adjunct al apărării, Michal Dworczyk, a declarat că este vorba despre o măsură firească, având în vedere ameninţările teroriste din alte state ale Uniunii Europene şi nevoia ca guvernul să deţină datele necesare asigurării siguranţei cetăţenilor. Oficialul polonez a amintit că atacurile teroriste care au avut loc în Europa în ultimii ani au evidenţiat faptul că teroriştii pot fi imigranţi ilegali sau descendenţi ai unor imigranţi stabiliţi în state ale Uniunii Europene, conform Agerpres.

Măsura a fost primită cu critici de principalul partid de opoziţie, formaţiunea liberală (Platforma Civică), care consideră că acest demers ar putea încuraja atitudini negative faţă de cei circa o jumătate de milion de străini care trăiesc în Polonia, creându-se percepţia că aceştia sunt potenţiali criminali. Executivul polonez condus de partidul naţionalist-conservator Dreptate şi Justiţie (PiS) a refuzat cotele obligatorii de migranţi impuse la nivelul Uniunii Europene, printre argumentele avansate fiind şi acela că printre migranţii din Orientul Mijlociu se pot infiltra şi terorişti, unii dintre autorii atacurilor teroriste comise recent în Europa fiind solicitanţi de azil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.