Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Ponta 4 confirmă minciunile Guvernului Ponta 3

În toiul anului electoral 2014, "părintele" celebrei taxe pe stâlp, premierul-candidat Victor Ponta s-a angajat că va transfera sumele colectate din acest impozit pe construcţii speciale către bugetele administraţiilor publice locale.

Astăzi se dovedește că angajamentul Guvernului Ponta 3 în privința acestei taxe, care a afectat serios mediul de afaceri şi locurile de muncă din sectorul privat, nu a fost altceva decât o altă mare minciună, menită să liniștească protestele, întrucât, în bugetul pentru anul 2015, Guvernul Ponta 4 nu prevede defel măsura promisă. Banii din taxa pe stâlp nu merg la bugetele locale, după cum nici sumele colectate din acciza suplimentară la carburanţi - alt "cadou" al lui Victor Ponta - nu sunt folosite pentru construcția de autostrăzi.

Chiar dacă am sesizat această nouă păcăleală şi am încercat să amendăm Legea bugetului de stat pentru anul 2015, în dezbaterile din cadrul Comisiilor reunite pentru buget majoritatea a respins amendamentul nostru prin care propuneam ca o parte din veniturile colectate din impozitul pe construcţii, mai precis 1 miliard de lei, să fie virată ca sume defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor.

Îi solicit lui Victor Ponta să se ţină de promisiunile făcute în campania electorală şi să înceteze să se răzbune pe românii care nu i-au acordat votul în 16 noiembrie.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.