Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul post-parlamentare va fi carne de tun? (scenariu PMP)

razboi

La vârful PMP se profețește reeditarea unui eveniment politic răsunător.

În 2009, peste o criză economică s-au suprapus o criză politică și o rundă de alegeri, după care au urmat măsurile de austeritate care au măturat PD-L în preferințele electorale și au constituit punctul de lansare a USL.

Guvernul PD-L condus în 2009 de Emil Boc, minoritar în Parlament, a fost demis prin moțiune de cenzură înainte de alegerile prezidențiale. Alegerile au fost organizate de un guvern interimar și noul guvern condus tot de Emil Boc a încheiat în 2010 acord cu FMI și a tăiat salariile bugetarilor cu 25%.

Filmul pare să se repete, consideră președintele executiv PMP, deputatul Marius Pașcan.

„Dupa cum am transmis si cu alte ocazii, PMP sustine ideea organizarii alegerilor locale pentru data de 27 septembrie (...) Din perspectiva politica, daca ramane 27 septembrie data alegerilor locale, pana cel mai tarziu pe 29 iulie trebuie stabilite toate candidaturile si inregistrate aliantele. In aceasta logica, absenta unor aliante la locale care sa prefigureze o formula majoritara stabila in Parlament dupa parlamenntare poate contitui un factor de risc de instabilitate politica pe terrmen lung. Prezumam logic ca guvernul de dupa alegerile generale care va trebui sa gestioneze tara intr-o perioada de criza economica generata de Covid-19 va fi supus acelorasi riscuri politice pe care le-a avut si cabinetul Emil Boc pe parcursul precedentei crize financiare. PMP reia apelul catre PNL si USR de a se aseza la aceeasi masa de a genera candidati comuni”, a declarat Pașcan, luni, în plenul Camerei Deputaților.

Citește și: Planul în 3 pași pentru demiterea Guvernului Orban II - surse .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.