Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul pregătește încă o OUG 'cu cântec' - Ar putea BLOCA toate proiectele cu fonduri europene (PRESĂ)

Guvernul Dăncilă pregătește o nouă OUG cu cântec. Din primele informații apărute pe surse se pare că actul riscă să blocheze complet toate investițiile derulate cu fonduri europene în condițiile în care schimbările nu sunt în acord cu legislația europeană.

"Surse guvernamentale au declarat pentru G4Media.ro că mai multor ministere li s-au cerut puncte de vedere legate de o ordonanță prin care guvernul urmărește o presupusă „simplificare” a procedurilor de achiziţie publică, dar care ar putea duce la blocarea accesării fondurilor europene şi ar urma să împovăreze bugetul de stat.

Prin noua ordonanță urmează a fi modificate Legea achiziţiilor publice 98/2016 şi OUG 98/2016 care reglementează controlul ex-ante, cel privitor la controlul documentaţiei pentru achiziţiile publice pe fondurile europene. Decizia vine după ce, prin celebra ”ordonanță a lăcomiei”, OUG 114/2018, guvernul a mutat deja controlul modului în care se desfășoară achiziţiile pentru licitaţiile care vizează accesarea de fonduri europene, de la Agenţia Naţională de Achiziţii Publice – ANAP – la Autorităţile de Management", arată sursa citată.

Citește și: Florin Piersic a RĂBUFNIT și aruncă acuzații GRAVE: Vă folosiți de mine, de ziua mea, ca să vă manifestați antipatiile politice? .

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.