Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul pregăteşte o OUG pentru ca primăriile să se poată împrumuta din Trezorerie

ministerul finantelor

Ministrul Finantelor, Darius Vâlcov, a declarat, luni, la Adunarea generala a Asociatiei Comunelor din România, ca, împreuna cu Ministerul Dezvoltarii, pregateste o ordonanta de urgenta care sa permita primariilor sa se împrumute din Trezorerie pentru plata cofinantarilor si a corectiilor.

"În aceasta luna pregatim, împreuna cu Ministerul Dezvoltarii, o ordonanta de urgenta prin care sa va permitem sa va împrumutati din Trezorerie, pe o perioada de pâna la 20 de ani, pentru cheltuielile de cofinantare a proiectelor din fonduri europene, dar si pentru plata corectiilor, acolo unde acestea exista", le-a spus Vâlcov primarilor de comune reuniti la Bucuresti, potrivit Mediafax.
El a anuntat, totodata, ca miercuri vor fi prezentate în prima lectura în Guvern noul Cod Fiscal si noul Cod de procedura fiscala, care vor cuprinde si propunerile primarilor.
"Foarte multe dintre propunerile dumneavoastra au fost preluate. Astfel, ati solicitat ca impozitul pe venitul din agricultura, dar si din pensii, sa nu mai fie facut venit integral la bugetul de stat, ci sa fie împartit în cote si pentru dumneavostra. Acest lucru a fost prins, sper ca sa ramâna inclusiv dupa dezbaterea parlamentara", a anuntat Vâlcov.
El a spus ca vor urma trei luni de dezbateri asupra Codului fiscal si de procedura fiscala.
"Speram ca la sfârsitul lunii iunie sa fie aprobat acest Cod Fiscal si ne dorim sa nu mai fie modificat pâna în 2020. Dupa coduri, urmeaza discutia pe Legea finantelor publice si Legea finantelor publice locale, care va intereseaza pe dumneavoastra", a mai spus Vâlcov.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.