Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul recunoaşte OFICIAL: Interzicerea exportului de cereale NU se aplică pentru ţările UE. Firmele străine, puse să dea declaraţii pe propria răspundere

siloz cereale

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale informează că decizia luată din Ordonanţa Militară nr. 8, cu privire la interzicerea exporturilor de cereale şi alte produse agroalimentare, nu se aplică exporturilor în ţările din UE. Situaţia ar putea zădărnici măsura, ceea ce ar duce la punerea în pericol a securităţii alimentare a României, în condiţiile în care producătorii din industria de panificaţie au anunţat că nu mai au grâu suficient până la recoltarea din vară.

"Suspendarea exportului pentru produsele agroalimentare din lista prevăzută în Anexa nr. 2 a Ordonanței Militare nr 8 din 9 aprilie 2020 se referă la spațiul extracomunitar", transmite MADR, într-un comunicat de presă.

Ce le împiedică însă pe firmele exportatoarea să ducă marfa într-o ţară a UE fără restricţii la export intercomunitar şi să o vândă de acolo mai departe? O declaraţie pe propria răspundere, anunţă MADR.

"Comerțul intracomunitar se face cu respectarea prevederilor comunitare în vigoare privind libera circulație a mărfurilor coroborat cu depunerea unei declarații pe proprie răspundere a partenerului comercial din statul membru (modelul se regăsește în anexă)", mai precizează Ministerul.

Ministerul mai precizează că mărfurile care fac obiectul tranzitului pe teritoriul României nu se supun prevederilor Ordonanței Militare nr. 8 din 9 aprilie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.