Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul renunță la măririle de salarii pentru cei din Finanțe

guvern 1

Guvernul României a renunțat marți, 3 noiembrie, la mărirea salariului de bază cu 22%  pentru personalul din Ministerul Finanțelor Publice, ANAF, Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili și Agenția Națională pentru Achiziții Publice.

Pentru a pune în practică această măsură Guvernul a fost nevoit să abroge prin ordonanță de urgență articolul 63 din propria... ordonanță de urgență prin care rectifica bugetul de stat pe 2015, informează un comunicat de presă.

În cursul dimineții, angajați ai Ministerului Finanțelor publice din țară, precum și ai direcțiilor de finanțe din administrația locală au oprit lucrul. Ei s-au arătat nemulțumiți de mărirea „pe ascuns” a salariilor colegilor de la centru, informează Mediafax. Alianța Sindicatelor „Sed Lex” susține că acțiunile au fost declanșate spontan.

În cadrul ședinței de Guvern din aceeași zi premierul Victor Ponta a avut o poziție critică față de eventuale măriri de salarii în administrația publică:

„Aud în fiecare zi doar cereri de măriri de salarii, dar nu aud ca se întâmplă ceva ca în acele autorități sa fie mai putina birocrație, mai multă responsabilitate [...] Toată lumea vrea salariu mai mare.[...]. Un mesaj mai clar pentru toată lumea, și pentru Ministerul de Finanțe, și pentru autorități locale: salarii mai mari, când vine competentă și responsabilitate mai multă”, a declarat Ponta, citat de Știrile Pro TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.