Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul României a prezentat SCENARIILE prin care poate trece țara, în pandemia de coronavirus

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvern ceas

Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, în colaborare cu Departamentul pentru Situații de Urgență și organizația neguvernamentală Code for Romania a lansat o nouă platformă online din ecosistemul de luptă contra efectelor COVID-19 CeMaFac (cemafac.ro).

CeMaFac (cemafac.ro) este o componentă a proiectului stirioficiale.ro, potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

Citește și: Tăriceanu: ‘Nu-mi dă pace un gând! Să avem neșansa unor conducători atât de ticăloși. Au știut din timp de acest virus’

„cemafac.ro este un ghid simplu și practic bazat pe scenarii posibile prin care populația României poate trece. Această platformă te va ghida pentru diferitele situații și te va aduce mai aproape de măsurile recomandate de autorități pentru o mai bună protejare a ta, a familiei și a comunității tale în această perioadă”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

O funcție importantă a soluției „cemafac.ro” este chestionarul de evaluare a simptomelor dezvoltat în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență, pentru a identifica gradul de risc propriu în ideea de a vedea ce pași sunt de urmat mai departe, în funcție de starea de sănătate și de acțiunile întreprinse în ultima perioadă.

Citește și: OECD avertizează: ‘Economia globală va avea nevoie de ani de zile pentru a se reface după pandemie’

„Alte secțiuni din website-ul cemafac.ro tratează subiecte precum transmitere și simptome, cum ne protejăm, adaptare și rezistență cât și informații folositoare pentru cei care oferă ajutor sau sprijină echipele de intervenție”, mai spun reprezentanții GCS.

„cemafac.ro” este un proiect realizat gratuit de voluntarii Code for Romania.

Citește și: Iohannis: ‘Dragi pensionari: nu va expuneți inutil unui risc uriaș, limitați orice deplasare în afară domiciliului’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.