Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul României, apărat în Parlamentul European de socialiştii austrieci: 'E nevoie de control asupra serviciilor de informații'

Parlamentul European 3

Eurodeputatul Josef Weidenholzer, reprezentant al socialiștilor austrieci în Parlamentul European, consideră că România a făcut progrese în privința statului de drept și și-a contrazis luni colegii eurodeputați care au criticat derapajele statului de drept din România, transmite Mediafax.

”Față de cele spuse de antevorbitoarea mea în ceea ce privește președinția la Consiliul UE eu cred că (România -n.r.) a făcut foarte multe. E uimitor faptul că trebuie să avem această dezbatere urgență azi. În noiembrie am avut o rezoluție clară în ceea ce privește indepedența justiției în România. E nevoie de control și de supraveghere parlamentară asupra serviciilor de informații. Principiile comune ale statului de drept trebuie să fie discutate de toți. Doar așa Estul și Vestul pot să crească împreună”, a spus Josef Weidenholzer, reprezentantul socialiștilor austrieci în Parlamentul European.

CITESTE SI: Dureri în spatele genunchilor? Cum ştii că este vorba de ceva grav

El a contrazis-o, astfel, pe colega sa Ingeborg Grassle, din PPE, care a deplâns presiunile care s-au făcut împotriva numirii Laurei Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, la conducerea Parchetului European și a spus că, în aceste condiții, candidatul francez nu poate fi primul șef al Parchetului UE.

Europarlamentarii dezbat, la Strasbourg, alături de Comisia Europeană, situația respectării principiilor statului de drept în România.

Pe 3 aprilie, președintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker și alți reprezentanți ai CE s-au reunit la Bruxelles, în ședința Colegiului Comisarilor, pentru a discuta despre situația statului de drept în România.

Ulterior întrunirii oficialilor europeni, Frans Timmemans a susținut o conferință de presă în care a avertizat Guvernul de la București să nu întreprindă acțiuni care să afecteze sistemul judiciar, menționând că a avut numeroase discuții cu premeierul Viorica Dăncilă în ultimele două luni.

Pe 13 noiembrie 2018, Parlamentul European a adoptat un proiect de rezoluţie, elaborat de Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE), prin care exprima preocuparea privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare în România.

Macovei Nu ne puteți lăsa să sfârșim ca prizonieri ai câtorva oameni care au pârghiile puterii. Ruperea noastră de Europa e coșmarul pe care istoria noastră l-a trăit decenii la rând. Acesta e ultimul tren pe care îl putem prinde. Vrem în Europa.

CITEȘTE ȘI: Fructele ideale la prima oră: Îţi asigură un tranzit intestinal excelent .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.