Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul, SAH MAT contractelor Microsoft

microsoft

Guvernul da sah mat contractelor Microsoft. Guvernul a luat decizia la sfarsitul lunii decembrie de a ataca in instanta contractele Microsoft, mai exact suplimentarea din 2013 a contractelor incheiate initial in 2009 intre Ministerul Comunicatiilor si intermediarii Fujitsu Sistem Computers şi D Con Net. AG.

Procesele inaintate de Guvern nu vizeaza doar intermediarii contractelor pentru licentele Microsoft, ci si banca Unicredit Tiriac, care a finantat contractele preluand creantele Guvernului. Astfel prin procesul intentat, Guvernul spera sa blocheze platile pe care ar trebui sa le efectueze catre Unicredit Tiriac. Ministerul Comunicaţiilor este titularul acţiunii, întrucât în conturile sale Guvernul prevăzuse în bugetul din 2014 nu mai puţin de 50 de milioane de euro pentru stingerea contractului pentru achiziţia de licenţe Microsoft prin intermediul reselerului D Con Net. AG, informeaza sursazilei.ro.

REACTIA ministrului Comunicatiilor

Cele două procese înregistrate pe 30 decembrie la Curtea de Apel Bucureşti şi pe 31 decembrie la Tribunalul Bucurşti, ambele pe secţia de Contencios Administrativ, indica totodata intentia Ministerului Comunicatiilor de a se consititui parte civila in dosarul Microsoft instrumentat de DNA. Consecinţa directă este atragerea răspunderii personale a tuturor oficialilor acuzaţi de abuz în serviciu, inclusiv a miniştrilor semnatari.

Microsoft a informat Guvernul că, din 8 aprilie 2014, nu mai asigură suport pentru sistemului de operare Windows XP şi nici pentru aplicaţia Microsoft Office 2003, motiv pentru care oficialii români au reintrat în negocieri cu corporaţia de peste Ocean, fără alţi intermediari, aşa cum s-a întâmplat în ultimii 10 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.