DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Guvernul schimbă criterile de acreditare a agențiilor de intermediere a forței de muncă

Inquam Photos / Octav Ganea
sedinta guvern

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de marţi un proiect de hotărâre pentru aprobarea criteriilor şi a procedurii de acreditare a agenţiilor de intermediere între cererea şi oferta de muncă zilieră, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Atac de ultim moment al lui Traian Băsescu la adresa lui Mihai Gâdea și Mircea Badea: ‘Rupeți-vă în direct hainele de pe voi’

Potrivit proiectului de act normativ, în vederea acreditării, societăţile care solicită acreditarea ca agenţii de intermediere între cererea şi oferta de muncă zilieră trebuie să îndeplinească următoarele criterii: "să aibă obiect de activitate activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă - cod CAEN 7810" şi "să dispună de baza materială pentru realizarea serviciilor de intermediere".

Totodată, un alt criteriu avut în vedere este cel conform căruia cel puţin 25% din personalul cu atribuţii în prestarea serviciilor de intermediere să aibă studii superioare în una dintre specialităţile: psihologie, pedagogie, drept, precum şi experienţă de minimum 2 ani în domeniul medierii muncii.

În nota de fundamentare a proiectului de act normativ se menţionează că acreditarea societăţilor se realizează de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin decizii motivate emise de directorii executivi ai agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă judeţene sau a municipiului Bucureşti, care se comunică acestor societăţi în termen de 5 zile lucrătoare de la emitere.

De asemenea, se precizează că acreditarea agenţiilor de intermediere între cererea şi oferta de muncă zilieră se acordă pe perioadă nedeterminată.

Un alt proiect de hotărâre aflat pe agenda Executivului vizează aprobarea plăţii contribuţiei financiare voluntare a României pentru anul 2019 către Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), în vederea finanţării proiectului ''Sistemul Comun de Transmitere a datelor'' ce vizează protecţia şi confidenţialitatea datelor transmise de către ţările care implementează Standardul Comun de Raportare al OCDE.

Printr-un alt proiect de hotărâre, Guvernul urmează să aprobe acordarea cetăţeniei române în cazul a doi sportivi de performanţă, Bushbacher Philip John şi Rasulov Timur, în vederea "întăririi lotului naţional de hochei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.