Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul se îndatorează peste două sute de milioane euro pentru restaurarea obiectivelor culturale

digi24.ro
opera nationala bucuresti aer liber

Guvernul României va împrumuta 209.000.000 euro pentru restaurarea obiectivelor culturale; ''Grigore Antipa'' şi Opera Naţională, pe listă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, anunţă că Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, un memorandum pentru contractarea unui împrumut de 209 milioane euro la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru proiectul "Temelii culturale".

Potrivit acestuia, proiectul vizează dezvoltarea patrimoniului cultural român. Astfel, va fi restaurată în totalitate şi modernizată clădirea Operei Naţionale din Bucureşti, va fi restaurată Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia şi va fi construit un corp nou pentru Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa".

"Este vorba despre un memorandum aprobat de Guvern pentru contractarea unui împrumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pentru proiectul 'Temelii culturale', care vizează salvarea unor monumente istorice şi/sau construirea de clădiri cu destinaţie culturală. Valoarea totală estimată a proiectului se ridică la 262 milioane euro, iar valoarea împrumutului contractat va fi de circa 209,6 milioane euro", a precizat Constantin într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.