Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lucrări de artă de 1 milion de euro ale sculptorului Umberto Mastroianni, furate din Italia

Sculptura Umberto Mastroianni

Aproape 50 de lucrări din aur semnate de sculptorul abstract italian Umberto Mastroianni au fost furate din Vittoriale degli Italiani, proprietate situată la malul Lacului Garda, cu o zi înainte de închiderea expoziţiei temporare. Valoarea prejudiciului este estimată la un milion de euro.

 

49 de lucrări din aur ale sculptorului abstract italian din secolul XX Umberto Mastroianni, expuse la proprietatea Vittoriale degli Italiani, de pe malul Lacului Garda, au fost furate cu o zi înainte de închiderea expoziţiei temporare care le găzduia, valoarea prejudiciului ridicându-se la un milion de euro, informează ANSA, citează Agerpres.

Furtul operelor, care erau expuse din 30 decembrie anul trecut a fost descoperit de managerii de la Vittoriale care, când au deschis uşile dimineaţa, au găsit toate spaţiile expoziţionale goale.

Lucrări de artă din aur, de 1 milion de euro, furate în Italia



Carabinierii Unităţii de Protecţie a Patrimoniului Cultural investighează în prezent cazul.

Vittoriale degli italiani este o proprietate situată pe un deal în oraşul Gardone Riviera, cu vedere la Lacul Garda, în provincia Brescia. Este locul în care poetul, romancierul şi naţionalistul proto-fascist Gabriele D'Annunzio a trăit după ce a căzut sau a fost împins de la o fereastră în 1922 până la moartea sa în 1938.

Proprietatea este formată din reşedinţa lui D'Annunzio, numită "Prioria", un amfiteatru, crucişătorul Puglia, amplasat pe un deal, o magazie de bărci care conţine torpilorul MAS folosit de acesta în 1918 şi un mausoleu circular.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.