Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul sirian semnează un acord cu Emiratele Arabe Unite pentru construcţia unei centrale fotovoltaice

adevarul.ro
parc fotovoltaic

Guvernul sirian a semnat un acord cu un consorţiu de companii din Emiratele Arabe Unite pentru construcţia unei centrale fotovoltaice, au anunţat joi media oficiale siriene, la două zile după vizita la Damasc a şefului diplomaţiei din EAU, relatează AFP.

Potrivit agenţiei oficiale siriene Sana, "Ministerul Electricităţii a semnat un acord de cooperare cu un consorţiu de companii din Emirate pentru construcţia unei centrale fotovoltaice cu o capacitate de 300 de megawaţi".

Această centrală va fi construită în regiunea Wedyan al-Rabih, în apropiere de centrala electrică de la Teshrin, din împrejurimile Damascului.

Acordul a fost aprobat de guvernul sirian luna trecută, iar ministrul sirian al economiei şi comerţului exterior Mohammad Samer al-Khalil a spus că acesta va fi începutul pentru investiţii viitoare.

Siria mizează pe EAU, ţară petrolieră bogată din Golf, pentru a ieşi din izolarea sa după 11 ani de război care i-au devastat economia, inclusiv sectorul energiei, notează France Presse.

Întreruperile de curent pot atinge şi 20 de ore pe zi în anumite zone controlate de regim, din cauza lipsei de combustibil şi de gaz necesare pentru funcţionarea centralelor, potrivit Agerpres.ro.

Marţi, şeful diplomaţiei din EAU, Abdullah bin Zayed al-Nahyan, s-a întâlnit cu preşedintele Bashar al-Assad, cu prilejul primei vizite la Damasc a unui înalt responsabil din Emirate de la începutul războiului din 2011, o deplasare criticată de SUA.

EAU, la fel ca celelalte cinci monarhii arabe din Golf, au rupt în februarie 2012 relaţiile diplomatice cu Siria, în momentul în care represiunea sângeroasă a manifestaţiilor pro-democraţie se transforma într-un război complex şi devastator.

Abu Dhabi a redeschis în decembrie 2018 ambasada sa la Damasc, dar relaţiile au rămas reci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.