Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul slovac urmează exemplul Austriei şi instituie lockdown de două săptămâni

The Hill
coronavirus lockdown

Guvernul slovac a urmat miercuri exemplul Austriei vecine şi a decis impunerea unui lockdown de două săptămâni pentru a stăvili înmulţirea accelerată a cazurilor de COVID-19, în timp ce numărul spitalizărilor a atins un nivel critic şi rata vaccinării este sub 50%, relatează Reuters.

Restricţiile, ce vor aplicate atât nevaccinaţilor cât şi vaccinaţilor, vor include printre altele închiderea restaurantelor şi a magazinelor neesenţiale. Vor fi permise deplasările numai pentru cumpărăturile necesare, pentru a merge la serviciu, la şcoală şi la medic, a anunţat premierul slovac Eduard Heger.

Citește și: Austria puternic criticată pentru impunerea vaccinării obligatorii: Reprezintă recunoașterea eșecului (Financial Times)

Situaţia va fi reevaluată după 10 zile, iar de orice eventuală relaxare a restricţiilor vor beneficia numai persoanele vaccinate şi cele trecute prin boală.

Slovacia a înregistrat peste 10.000 de noi cazuri de COVID-19 marţi, când vecinele sale Ungaria şi Republica Cehă au atins recorduri zilnice ale infectărilor.

Guvernul de la Bratislava stabilise deja restricţii pentru nevaccinaţi, cu scopul de a stimula interesul pentru vaccinare. Mai puţin de 50% dintre cei 5,5 milioane de slovaci s-au vaccinat anti-COVID-19, Slovacia având a treia cea mai redusă rată a vaccinării în UE, după Bulgaria şi România, potrivit Agerpres.ro.

Preşedinta Zuzana Caputova a transmis marţi un mesaj emoţionant către populaţie, afirmând că ţara pierde lupta cu COVID-19 şi are nevoie de un lockdown pentru că sistemul ei sanitar este copleşit.

Numărul pacienţilor COVID-19 spitalizaţi a depăşit 3.200, apropiindu-se de vârfurile de circa 3.800 de internări din valul precedent, iar peste 80% dintre cei internaţi sunt nevaccinaţi.

Slovacia are în prezent o rată de incidenţă de 1.296 cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile, cea mai ridicată din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.