Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul socialist minoritar din Portugalia ar putea mări salariul minim la 635 de euro, cea mai mică valoare din Europa Occidentală

europafm.ro
teanc bani euro

Guvernul socialist minoritar din Portugalia a prezentat, miercuri, o propunere de majorare a salariului minim lunar cu aproape 6% la 635 de euro (700 dolari) începând de anul viitor, rămând totuși cea mai mică valoare înregistrată în vestul Europei, anunță MEDIAFAX.

Citește și: PNL face dezvăluiri- Viorica Dancilă a mințit: ‘Ii reamintesc doamnei Dăncilă că falsul în declarații este o infracțiune’

Prim-ministrul Antonio Costa a promis că va majora salariul minim lunar cu 25% la 750 de euro până în 2023, atunci când și-a început cel de-al doilea mandat în funcție, luna trecută.

"Această traiectorie contribuie la recuperarea veniturilor și la îmbunătățirea nivelului de coeziune socială. Creșterea a coincis cu un dinamism semnificativ în economie și pe piața muncii", arată textul propunerii, conform sursei precizate.

Unul din cinci lucrători din Portugalia este plătit cu salariul minim pe economie, iar statutul de muncă de 890.000 de persoane a fost descris oficial, anul trecut, drept unul precar, cu referire la forme de angajare nestandardizate, inclusiv contracte de muncă temporare și contracte pe durată determinată.

Înmânată sindicatelor muncitorilor, în cadrul unei reuniuni de miercuri, propunerea Guvernului menționează că noul salariu minim de 635 de euro va fi implementat la 1 ianuarie 2020.

Citește și: Dezastru pentru România- Datoria externă a explodat

Totodată, creșterile vor fi negociate și revizuite în fiecare an până când va atinge obiectivul de 750 de euro în 2023.

CTGP, cel mai mare sindicat din Portugalia, a avertizat că majorarea salariului minim pe economie la 635 de euro este „insuficientă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.