Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Spaniei permite intrarea minorilor veniţi din ţările extracomunitare, printre care şi Marea Britanie, cu un test PCR negativ

bierensgroup.com
Spania steag

Guvernul Spaniei permite de luni intrarea minorilor cu vârsta sub 18 ani veniţi din ţările extracomunitare, printre care şi Marea Britanie, care vor prezenta un test negativ PCR efectuat cu 72 de ore înainte de sosirea în ţară, chiar dacă nu sunt vaccinaţi, relatează EFE.

Decizia a fost adoptată după ce multe familii britanice şi-au anulat călătoriile pe care le preconizau săptămâna aceasta în Spania, cu prilejul vacanţei şcolare britanice şi pentru a căror intrare se cerea să fie vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă, potrivit Agerpres.ro.

Insulele Canare sunt o destinaţie foarte populară în rândul familiilor britanice în perioada de vacanţă din februarie - care începe săptămâna viitoare - iar controalele complicau planurile de călătorie, deoarece nu toţi minorii erau vaccinaţi cu ambele doze.

Guvernul spaniol a modificat astfel regulile în vigoare ca urmare a aplicării restricţiilor temporare pentru călătoriile neobligatorii din terţe ţări în Uniunea Europeană, impuse de pandemia de coronavirus.

În 2019, înainte de pandemie, Marea Britanie a fost principala ţară de origine a turiştilor străini veniţi în Spania , reprezentând 18 milioane de persoane.

Potrivit turoperatorului independent Kitts, cu sediu în Hertforshire, din cauză că Spania cerea dubla vaccinare a minorilor de peste 12 ani, jumătate dintre familiile care rezervaseră sejururi în această ţară şi-au schimbat destinaţia de vacanţă sau, în unele cazuri, le-au amânat pentru Sărbătorile de Paşti (aprilie).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.