Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul spaniol, decizie de ultimă oră: Stare de alertă în Madrid

Twitter
Madrid

Guvernul spaniol a declarat vineri stare de alertă în regiunea capitalei Madrid, ca măsură de combatere a extinderii epidemiei de COVID-19, dar executivul central şi cel regional îşi continuă disputa asupra măsurilor antiepidemice concrete, după ce, în urma unei plângeri a guvernului regional, justiţia a invalidat joi ''lockdown-ul'' parţial decis de Ministerul Sănătăţii, transmite agenţia EFE, conform agerpres.ro.

Premierul socialist spaniol Pedro Sanchez a avut vineri o întâlnire pe această temă cu şefa guvernului regiunii Madrid, Isabel Díaz Ayuso. Conform unor surse guvernamentale, Ayuso i-a cerut lui Sanchez mai mult timp pentru a decide asupra opţiunilor pe care le va avansa executivul regional, în timp ce premierul a insistat asupra necesităţii protejării sănătăţii populaţiei.

Tribunalul Superior de Justiţie din Madrid (TSJM) a respins joi restricţiile antiepidemice împotriva COVID-19 prin care începând de vinerea trecută locuitorii capitalei spaniole şi din nouă oraşe limitrofe nu mai pot părăsi aceste localităţi.

Instanţa şi-a motivat hotărârea de respingere a restricţiilor de deplasare prin faptul că ele ''îngrădesc drepturile şi libertăţile fundamentale'' şi ''constituie o ingerinţă a puterilor publice în drepturile fundamentale ale cetăţenilor fără o autorizaţie legală'', întrucât regiunile spaniole iau propriile decizii în materie de sănătate şi prevenire a răspândirii bolilor, în virtutea statutului lor de comunităţi autonome.

Guvernul regional al Madridului, condus de Partidul Popular (PP), deşi a respins restricţiile de intrare şi ieşire din localităţi invalidate joi de justiţie, a instituit pe 21 septembrie pentru două săptămâni măsuri de limitare a deplasărilor în cartierele Madridului şi în împrejurimi, acolo unde numărul noilor cazuri de COVID-19 este mai ridicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.