Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul SUA e paralizat! Donald Trump îi acuză, din nou, pe democrați și îi cheamă la negocieri: 'Sunt la Casa Albă și îi aștept'

Donald Trump nebun

Preşedintele american Donald Trump i-a acuzat din nou sămbătă pe democraţi că sunt vinovaţi de blocajul administraţiei federale ('shutdown'), în contextul în care această paralizie parţială a intrat în a doua săptămână, informează AFP.

"Sunt la Casa Albă şi îi aştept pe democraţi să vină şi să încheiem un acord asupra securităţii la frontieră", a scris el pe Twitter.

Citește și: Este oficial! Taxa pe lăcomie a apărut în Monitorul Oficial

"Din ce ştiu, ei petrec atât de mult timp cu hărţuirea preşedintelui, încât le rămâne puţin timp pentru alte lucruri precum oprirea infracţionalităţii sau apărarea armatei noastre", a adăugat el, scrie agerpres.ro.

La 3 ianuarie, congresmenii aleşi la scrutinul din noiembrie îşi vor prelua mandatul. Democraţii, care vor controla de atunci Camera Reprezentanţilor, au promis să iniţieze mai multe anchete parlamentare asupra preşedintelui şi anturajului său.

Citește și: Atenție, români! Programul ‘Prima Casă’ continuă și în 2019

Zidul promis de preşedintele american la frontiera cu Mexicul este în centrul impasului bugetar care a provocat acest blocaj.

Trump a făcut din construirea acestui zid una din priorităţile sale pentru a limita imigraţia clandestină şi a cerut pentru asta cinci miliarde de dolari, fără de care el nu va semna legile de finanţare a 25% din instituţiile federale, paralizate de la 22 decembrie.

Citește și: Tesla vine în România. Ce investiție pregătește compania

Democraţii se opun categoric, dar au propus peste un miliard de dolari pentru măsuri de securitate la frontieră.

Vineri, preşedintele a ameninţat că va închide frontiera dacă "democraţii obstrucţionişti" vor persista în refuzul de a aproba finanţarea construirii zidului.

Citește și: Explicații aduse de un fost șef ANAF! Care este motivul înghețării indemnizațiilor bugetarilor

Liderii democraţi nu au mai spus nimic de la Crăciun, când au acuzat Casa Albă că prezintă cereri fluctuante care fac imposibilă orice negociere.

Mingea este acum în terenul Senatului, care va relua examinarea unei legi bugetare la 2 ianuarie.

Citește și: Este oficial! Taxa pe lăcomie a apărut în Monitorul Oficial

Acest 'shutdown' este al treilea din 2018, după cel din ianuarie (trei zile) şi cel din februarie (câteva ore). Precedentul, din octombrie 2013, a durat 16 zile. Recordul, de 21 de zile, datează din 1995-1996.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.