Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul sud coreean solicită magazinelor Apple și Google să elimine jocurile (P2E) care necesită achiziții în aplicație înainte de a juca jocul

cointelegraph.com
mancare criptomonede

Guvernul sud-coreean a luat măsuri pentru a bloca lansarea de noi jocuri (P2E) și a solicitat ca cele existente să fie eliminate din Google Play și App Store al Apple.

Jocurile P2E au devenit populare în industria criptomonedelor. De obicei, jucătorii trebuie să cumpere mai întâi piese de joc ca jetoane nefungibile pentru a juca jocul și a primi recompense în joc. Cu toate acestea, premiile pentru jocuri de peste câțiva dolari sunt interzise în Coreea de Sud, conform cointelegraph.com

Comitetul de Management al Jocurilor (GMC) din Ministerul Culturii, Sportului și Turismului a cerut ieri ca piețele majore de aplicații mobile să blocheze orice jocuri care necesită achiziții în aplicație înainte de a juca jocul.

Pentru a combate proliferarea a ceea ce consideră că sunt scheme speculative de a face bani, GMC a făcut aproape imposibil pentru dezvoltatorii de jocuri P2E să-și înscrie munca în cele mai populare magazine de aplicații mobile.

În timp ce încercarea guvernului de a atenua creșterea jocurilor P2E mergând direct pe piețele de aplicații este o nouă dezvoltare, dezvoltatorii de jocuri din Coreea de Sud s-au confruntat cu bătălii în instanță din aprilie pentru a-și menține jocurile P2E la vânzare în magazinele de aplicații interne. Problema principală a fost că unele aplicații de jocuri nu au putut obține un rating de vârstă necesar pentru listarea în magazinele de aplicații.

Un oficial de la GMC a declarat că comisia urmărește doar precedentul Curții Supreme de a bloca jocurile P2E să obțină ratinguri de vârstă și să fie listate. Oficialul a spus într-o declarație din 28 decembrie:

„Este rezonabil să împiedicăm jocurile P2E să obțină ratinguri de vârstă în conformitate cu legea actuală, deoarece recompensele în bani din jocuri pot fi considerate premii.”

Premiile câștigate din jocurile de noroc din Coreea de Sud nu pot depăși 10.000 KRW (8,42 USD) la un moment dat.

Piața jocului Fivestars pentru Klaytn P2E și a simbolurilor nefungibile ( NFT ) a fost inițial blocată în magazinele de aplicații interne din lipsa unui rating, dar echipa din spatele jocului a câștigat o ordonanță în iunie și jocul a fost listat. O decizie finală cu privire la statutul juridic al jocului este de așteptat să creeze un precedent legal pentru alte jocuri P2E, cum ar fi Infinite Breakthrough Three Kingdoms Reverse .

Poziția GMC are implicații negative asupra tuturor aplicațiilor de jocuri P2E, inclusiv suita de aplicații asociate celor mai populare două jocuri până în prezent, conform DappRadar : Axie Infinity și Splinterlands.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.