Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul taie în carne vie: cutremur în sistemul privat din România

InquamFOTO/Octav Ganea
Marcel Boloș

În cadrul Ministerului de Finanțe se pregătesc noi măsuri fiscale, care vor intra în OUG-ul care urmează să fie lansat în transparență de către Guvern. O schimbare majoră vine la modul în care se va plăti CASS.

Pentru activitățile independente se va schimba sistemul și de va trece de la contribuții plătite pe schema 6-12-24 de salarii minime la schema 6-60 salarii minime.

Sistemul de plafoane de 6-60 salarii minime la sănătate, interval în care va fi plătită contribuția la venitul obținut, este ultima modificare decisă de guvernanți. Sub 6 salarii nu va fi plătită contribuție la sănătate, iar pentru venituri care depășesc 60 de salarii minime, contribuția va rămâne limitată la cele 60 de salarii, informează Profit.ro.

Astfel, pentru veniturile obținute, de exemplu, din drepturi de autor sau proprietate intelectuală, se vor datora contribuții la venitul ales de contribuabil, dar nu mai mic de 12 salarii minme, pentru venituri între 12 și 24 de salarii, nu mai puțin de 24 de salarii pentru venituri între 24 și 36 de salarii și nu mai puțin de 36 de salarii pentru veniturile ce depășesc acest nivel.

La fel ca sistemul de 6-60 de salarii la sănătate pentru activități independente, noul prag de 36 de salarii la pensie (CAS) înseamnă că persoanele care obțin astfel de venituri vor plăti mai mult la stat.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.