Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul ucrainean: 'Nu postați detalii despre ucrainenii dispăruți!'

anews.com.tr
ucraina soldat

Guvernul ucrainean a îndemnat miercuri cetățenii să nu posteze detalii despre soldații și civilii dispăruți, afirmând că acest lucru ar putea ajuta Rusia să identifice prizonieri valoroși și să depisteze persoanele care încearcă să evite capturarea, anunță anews.com.tr.

Ministrul adjunct al apărării, Hanna Malyar, a declarat că oamenii apelează la rețelele de socializare pentru a căuta mai multe informații, în special despre soldații aflați în captivitate sau dispăruți.

"De ce sunt periculoase astfel de postări? Ideea este că această anumită persoană poate fi într-adevăr în captivitate, dar inamicul o consideră un civil", a scris ea pe Telegram.

"Alternativ, persoana poate pur și simplu să se ascundă în teritoriile ocupate temporar și să caute o modalitate de a se întoarce. Publicând datele și fotografiile unor astfel de persoane, îi oferiți inamicului un punct de referință pentru căutări."

Publicarea detaliilor despre viața personală a prizonierilor, opiniile politice, statutul social sau istoricul de angajare complică foarte mult procesul de obținere a eliberării lor și adesea le pune în pericol viața, a adăugat ea.

"Acest lucru încurajează inamicul să cerceteze o anumită persoană și, ca urmare, cererile pentru schimbul lor devin mai mari, iar procesul în sine devine foarte complicat", a spus ea, menționând că Rusia a schimbat până acum 1.030 de bărbați și femei ucraineni.

Ucrainenii îngrijorați de persoanele pe care nu le pot urmări ar trebui să se adreseze în schimb unei unități speciale pe care Ministerul Apărării a înființat-o pentru a se ocupa de prizonierii de război, a spus ea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.