Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul ungar se aşteaptă la escaladarea diferendului cu UE privitor la migraţie

George Soros Viktor Orban

Guvernul de la Budapesta se aşteaptă ca în următoarele şase luni disputa cu Uniunea Europeană în legătură cu competenţele comunitare şi cele ale statelor membre în problema migraţiei să escaladeze, a estimat joi Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, transmite MTI. În conferinţa sa de presă săptămânală, Janos Lazar a declarat că miliardarul american de origine ungară George Soros doreşte ca migraţia să fie reglementată de Uniunea Europeană şi nu de statele membre.

Această atitudine este 'inacceptabilă' pentru guvernul ungar şi cele 1,7 milioane de persoane care au participat la referendumul naţional organizat în Ungaria pe tema migraţiei. Poziţia Ungariei este de a 'stopa migraţia mai degrabă decât de a o organiza', a subliniat oficialul de la Budapesta. Într-o declaraţie acordată joi, la Berlin, canalului public ungar de televiziune M1, miliardarul George Soros a afirmat că Europa are obligaţia de a primi migranţi. ''Cred că este obligaţia Europei de a avea grijă de migranţi. Este o obligaţie umanitară şi sper că Europa o va îndeplini'', a spus Soros, răspunzând unei întrebări referitoare la posibilitatea ca Ungaria să accepte mai mulţi migranţi.

Ungaria şi Slovacia s-au adresat Curţii de Justiţie a UE în decembrie 2015, după ce în septembrie miniştrii de interne europeni votaseră în favoarea implementării unui sistem de cote obligatorii pentru a redistribui 120.000 de refugiaţi între statele membre ale Uniunii, în urma valului de imigranţi ilegali sosiţi în acel an, conform Agerpres. Sistemul a fost adoptat cu o majoritate calificată, dar Republica Cehă, Slovacia, România şi Ungaria au votat împotrivă, iar Finlanda s-a abţinut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.