Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul va prelungi scutirea de taxa clawback pentru imunoglobulină și alte produse obținute din plasmă umană de la doi la trei ani

taxa

Guvernul va prelungi scutirea de taxa clawback pentru imunoglobulină și alte produse obținute din plasmă umană de la doi, la trei ani, a precizat, joi, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în cadrul ședinței Consiliului Economic și Social, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Avertisment de ultimă oră al lui Alexandru Cumpănașu: ‘N-o să permitem asta!’

Executivul va prelungi scutirea de taxa clawback pentru imunoglobulină și alte produse obținute din plasmă umană de la doi, la trei ani, a precizat, joi, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în cadrul ședinței Consiliului Economic și Social.

În acest sens, Guvernul va adopta o Ordonanță de Urgență, ordonanță care a primit joi aviz favorabil de la Consiliul Economic și Social. Această scutire se va aplica pentru o perioadă de trei ani, începând din 2018, deci va fi valabilă inclusiv pentru anul 2020.

Citește și: Ciudățenia din cazul de la Caracal. Ce a tranșat Gheorghe Dincă în ziua în care Alexandra a sunat la 112

Formularea prezentată de ministrul Sănătății, Sorina Pintea la CES prevede extinderea perioadei de scutire de taxa clawback clawback pentru imunoglobulină și alte produse obținute din plasmă umană va fi prelungită de la doi, la trei ani, aplicabilă începând de cu data de 1 ianuarie 2018.

„Deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor, care sunt persoane juridice române, precum și deținătorii autorizațiilor de punere pe piață a medicamentelor, care nu sunt persoane juridice române, prin reprezentanții legali ai acestora, să nu datoreze contribuția trimestrială prevăzută pentru valoarea consumului centralizat aferentă medicamentelor derivate din sânge uman sau plasmă umană, suportate din Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate și din bugetul Ministerului Sănătății”, a precizat Sorina Pintea.

Citește și: Oreste îl desființează pe Dan Barna: Vă arată ca purtând treningul lui Codrin Ștefănescu și pantofii de lac alb ai lui Șerban Nicolae

Ministrul Sănătății a precizat că, prin această măsură se evită riscul reapariției problemelor legate de accesul la imunoglobină și a discontinuității în piață a medicamentelor derivate din sânge uman și plasmă umană, datorită faptului că aceste medicamente nu au alternativă terapeutică iar costurile de producție sunt de aproximativ 60%.

Măsura urmează să fie discutată în cadrul ședinței de Guvern de joi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.