Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul a APROBAT NOI măsuri privind acordarea fondurilor europene pentru agricultură și dezvoltare rurală

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul Romaniei

Executivul a aprobat în şedinţa de joi măsuri pentru implementarea fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală, informează Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

"Astăzi, 5 august 2021, a fost aprobată în şedinţa de Guvern o Hotărâre ce modifică şi completează Hotărârea Guvernului nr. 226/2015 privind stabilirea cadrului general de implementare a măsurilor Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) cofinanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală şi de la bugetul de stat, pentru a răspunde cerinţelor specifice perioadei de tranziţie 2021-2022", se menţionează într-un comunicat al MADR, notează Agerpres.

Potrivit sursei citate, adoptarea acestui act normativ face posibilă derularea demersurilor necesare lansării sesiunilor măsurilor din PNDR aferente perioadei de tranziţie 2021-2022, măsuri a căror implementare este vizată de modificările din hotărârea adoptată.

"Aprobarea prezentului act normativ permite derularea paşilor procedurali necesari lansării măsurilor, respectiv aprobarea ghidurilor solicitantului şi procedurilor aferente.", se mai precizează în comunicat.

Reprezentanţii MADR susţin că principalele modificări şi completări cuprinse în actul normativ vizează, printre altele, reglementarea depunerii proiectelor din cadrul apelurilor măsurilor aferente perioadei de tranziţie precum şi perioada maximă de implementare în conformitate cu prevederile privind eligibilitatea cheltuielilor, respectiv decembrie 2025.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.