Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvrnul austriac: 'Ţările europene ar trebui să poată expulza mai uşor refugiaţii cu condamnări penale'

diepresse.com
christian kern austria

Ţările europene ar trebui să poată expulza mai uşor refugiaţii cu condamnări penale, a declarat miercuri guvernul austriac, solicitând în acest sens o reformă politică la nivelul întregii Uniuni Europene, relatează dpa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Mare atenție, șoferi! Care sunt tarifele rovinietei din 2019

Conform Convenţiei ONU pentru refugiaţi, ţările gazdă pot trimite înapoi în ţările de origine doar refugiaţii condamnaţi pentru fapte grave, precum omucideri, violuri sau jafuri armate, însă nu pentru infracţiuni mai puţin grave.

"Acest lucru nu este în conformitate cu bunul simţ şi nu are sens pentru populaţia austriacă", a declarat cancelarul conservator Sebastian Kurz.

Ministrul de interne Herbert Kickl a propus amendarea legislaţiei austriece în materie de azil, astfel ca refugiaţii condamnaţi pentru infracţiuni minore să poată fi expulzaţi.

Guvernul a discutat acest subiect la o zi după ce un refugiat sirian de 19 ani a fost reţinut pentru că şi-a ucis prin sugrumare fostă iubită austriacă în vârstă de 16 ani.

În decembrie anul trecut, un afgan de 17 ani a înjunghiat mortal o tânără austriacă de 16 ani cu care a avut o relaţie. Tânărul afgan nu primise statut de refugiat, însă i-a fost acordat dreptul să rămână în Austria din motive umanitare.

"Sunt sătul de situaţiile în care drepturile omului şi acordurile internaţionale îi protejează pe cei care calcă în picioare statul de drept, în timp ce cetăţenii austrieci sunt lăsaţi pe margine", a mai spus ministrul de interne Herbert Kickl.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.