Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guy Verhofstadt NIMICEȘTE ceea ce s-a întâmplat la mitingul violent de la București: 'Să oprim manipulările efectuate de serviciile secrete'

Inquam Photos / Octav Ganea
jandarmi gaze

Liderul grupului Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, Guy Verhofstadt, transmite, referitor la miting și la evenimentele recente din Capitală, că dialogul şi cooperarea sunt singurul drum înainte, precizând însă că este necesar să ne asigurăm că sunt oprite manipulările serviciilor secrete.

"Ca urmare a recentelor evenimente din Bucureşti, dialogul şi cooperarea sunt singurul drum înainte. Dreptul de a protesta şi libertatea de întrunire nu pot fi îngrădite niciodată dacă se desfăşoară în mod paşnic. Cu toate acestea, este clar că reprimarea violentă a protestelor de stradă nu este acceptabilă. Se impune urgenţa ca Guvernul român să adopte reforme îndrăzneţe pentru a contracara eficient corupţia. De asemenea, este necesar să ne asigurăm că sunt oprite omnipotenţa şi manipulările efectuate de serviciile secrete. Este esenţial ca România să se menţină pe calea reformelor şi a politicilor progresive, mai ales în perspectiva mandatului Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene", afirmă Guy Verhofstadt, liderul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, scrie mediafax.ro.

Citește și: Angajări pe prietenii-Un controversat ministru și-a angajat de două ori prietena pentru a-i mări salariul

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut, marți, un apel către români să nu permită „unei minorități agresive și violente” să îi întoarcă pe cei din țară împotriva celor din Diaspora.

„Primul mesaj este către români: suntem cu toții cetățeni ai României, o singură țară și un singur popor. Nu trebuie să permitem unei minorități agresive și violente să ne împartă în susținători ai unui partid sau altul, să ne divizeze, să îi întoarcă pe tineri împotriva celor în vârstă, pe cei din țară împotriva celor din diaspora, ș.a.m.d. Mai importante sunt valorile care ne unesc: libertatea de exprimare, dar și respingerea violenței de orice natură și respectul față de drepturile și libertățile individului și față de instituțiile statului chemate să le protejeze. Ultima perioadă este marcată de o intoleranță din ce în ce mai puternică, iar lupta politică trebuie dusă cu argumente, cu proiecte, nu cu apeluri la eliminarea adversarilor politici. Cei care le cer românilor să le poarte bătăliile lor politice, cei care îi îndeamnă la violență verbală sau chiar fizică, urmăresc să îi folosească drept pioni și depinde de noi toți să nu intrăm în jocul lor”, a scris Tăriceanu, marți, pe Facebook.

Citește și: Totul despre noul șef al Jandarmeriei Române! Cine este și ce avere are colonelul din Teleorman

Președintele ALDE și al Senatului a adăugat că unii politicieni „pun paie peste foc” și încurajează acțiunile celor care consideră că „votul într-o democrație este un moft”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.