Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

H&M a raportat o creştere peste aşteptări a vânzărilor în perioada martie-mai 2022

retaildetail.eu
h&m

Hennes & Mauritz AB (H&M), al doilea mare retailer de îmbrăcăminte din lume, a raportat o creştere peste aşteptări a vânzărilor în perioada martie-mai 2022, alăturându-se rivalei Inditex în raportarea unei redresări a cererii după pandemia de COVID-19, transmite Reuters.

Vânzările nete au urcat în ritm anual cu 17%, sau cu 12% în monedă locală, la 54,5 miliarde de coroane suedeze (5,4 miliarde de dolari) în al doilea trimestru fiscal, în timp ce analiştii se aşteptau la 52,8 miliarde de coroane suedeze.

Cifra de afaceri încă este sub nivelul de dinaintea pandemiei, din trimestrul doi fiscal din 2019, când s-a situat la 57,4 miliarde de coroane suedeze, potrivit Agerpres.ro.

"Deşi într-un mod mai puţin spectaculos decât Inditex săptămâna trecută, H&M a confirmat, de asemenea, că redeschiderea magazinelor în Europa a determinat majorarea cererii", au apreciat analiştii de la Jefferies.

Acţiunile H&M au scăzut miercuri dimineaţă cu 2,5%, anul acesta înregistrând un declin de peste 25%.

Gigantul spaniol Inditex a raportat săptămâna trecută o creştere a profitului trimestrial de 80%, pe măsură ce cumpărătorii au revenit la obiceiurile de consum anterioare pandemiei.

În perioada aprilie - iunie 2022, profitul net al celui mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume a urcat la 760 milioane de euro (812,06 milioane de dolari), în linie cu estimările analiştilor, compania depăşind nivelul câştigurilor de dinaintea pandemiei.

Vânzările au urcat cu 36%, la 6,7 miliarde euro, compania reuşind să compenseze costurile mai ridicate prim majorări de preţuri la începutul anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.