Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

H&M, vânzări sub estimări în martie, din cauza concurenţei

Wall-Street.ro
obligatiuni bani

Creşterea vânzărilor Hennes & Mauritz AB (H&M) a fost uşor sub estimările preliminare în martie, un alt semn că al doilea retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial ar putea să nu-şi îndeplinească obiectivele anuale, transmite Reuters. După decenii în care a reprezentat o poveste de succes, H&M nu şi-a îndeplinit ţinta de vânzări în 2016, iar profitul a scăzut. Compania suedeză se confruntă cu o concurenţă strânsă şi presiuni asupra preţurilor din partea rivalelor, cum ar fi grupul spaniol Inditex (proprietarul Zara) şi firma britanică Primark, care a intrat recent pe cea mai mare piaţă a H&M - Germania. Vânzările H&M în monedă locală au urcat în martie cu 6%, cu un punct procentual sub estimarea companiei.

'Nu este o senzaţie, ci o altă confirmare că este o piaţă dificilă', a afirmat analistul Niklas Ekman, de la Carnegie. Acesta s-a declarat surprins că firma continuă să deschidă noi magazine într-un mediu economic dificil. 'Primul lucru pe care ar trebui ei să-l facă este să încetinească expansiunea. Lucrurile arată destul de dificil pentru H&M', a explicat Niklas Ekman. În februarie, vânzările în monedă locală au scăzut pentru prima dată în ultimii patru ani.

Directorul general Karl-Johan Persso a afirmat recent că vânzările sub aşteptări din primul trimestru fac dificilă îndeplinirea ţintei anuale de creştere a vânzărilor cu 10-15%. La sfârşitul lunii martie, H&M avea 4.426 magazine, în creştere cu 11% faţă de perioada similară din 2016. H&M a anunţat recent că va lansa un nou lanţ de magazine - ARKET - cu preţuri uşor mai ridicate decât la brandul său de bază. ARKET va vinde şi produse de la alte firme. Primul magazin ARKET va fi deschis la Londra în toamnă şi va comercializa articole de îmbrăcăminte, decoraţiuni şi accesorii pentru casă. Vor urma magazine în Bruxelles, Copenhaga şi Munchen, iar brandul va vinde online, iniţial pe 18 pieţe europene, conform Agerpres.

Primele magazine H&M din România au fost inaugurate în primăvara anului 2011. Compania H&M (Hennes & Mauritz) a fost înfiinţată în 1947, în Vasterls, Suedia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.