Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Habdbal feminin - Eduard Novak cere o analiză amplă după ratarea calificării naționalei la JO de la Tokyo

eduard novak

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că în opinia sa cauza ratării calificării la Jocurile Olimpice a echipei naţionale de handbal feminin nu a fost arbitrajul şi că Federaţia Română de Handbal ar trebui să identifice alte probleme în interiorul echipei şi staff-ului tehnic.

"Cu sufletul sunt lângă ei, ca sportiv, dar cred că în situaţia asta nu arbitrajul a fost problema. Cred că ar trebui făcută o analiză a pregătirii sportivilor şi a tot ceea ce s-a întâmplat până acum. Nu cred că arbitrii sunt de vină în momentul actual. Eu cred că pur şi simplu este vorba de o problema de metodologie şi de pregătire a sportivilor, de organizare. Cred că aici este problema. Nu valoarea jucătorilor, jucătorii sunt în regulă, dar tot timpul când sunt probleme trebuie să nu uităm în ograda noastră, nu să căutăm în altă parte. Pentru că nu a fost o diferenţă foarte mare pentru a obţine calificarea", a declarat Novak.

Ministrul a precizat că nu este vorba de un reproş pe care să îl facă echipei naţionale de handbal feminin: "Nu este vorba de un reproş, dar ca să faci lucrurile mai bine, întotdeauna ai nevoie de o analiză. Din păcate am pierdut la puţin şi puteam să fim calificaţi la Jocurile Olimpice şi cu echipa de handbal. Aşa cum spuneam eu cred că trebuie să găsească soluţia în interiorul echipei, aici este problema, nu arbitrajul".

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a anunţat al întoarcerea din Muntenegru, că va fi făcută o analiză video a arbitrajului din meciul România - Norvegia, din cadrul turneului preolimpic, şi că în cazul în care vor fi descoperite erori va face o adresă către federaţia internaţională.

Naţionala feminină de handbal a României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, deşi a învins echipa Muntenegrului cu scorul de 28-25 (15-15), duminică, în turneul preolimpic de la Podgorica. Pentru a se califica, România ar fi avut nevoie de o victorie la cel puţin 5 goluri diferenţă.

În primul meci al turneului, Muntenegru a învins Norvegia cu 28-23, apoi Norvegia a întrecut România cu 29-24, iar în ultimul meci, România a dispus de Muntenegru cu 28-25.

În clasamentul final, Muntenegru a ocupat primul loc, cu 2 puncte (+2), urmată de Norvegia, 2 puncte (0), şi România, 2 puncte (-2). Primele două clasate s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.