Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hacker, arestat de DIICOT

diicot

Un hacker a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti, sub acuzaţia că face parte dintr-o grupare care acţiona pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Argeş şi Constanţa şi care a lansat atacuri tip phishing împotriva unor instituţii bancare din România şi Italia şi a unor companii din SUA. 

Pe 29 martie, procurorii DIICOT - Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, au efectuat şapte percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Argeş şi Constanţa, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate laptopuri, dispozitive de stocare, telefoane mobile, carduri bancare şi aproximativ 150.000 de euro.

PRU rămâne fără 'vedete': Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta a DEMISIONAT


În urma percheziţiilor, anchetatorii l-au reţinut pe inculpatul S.A.A., pentru constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată, fals informatic şi acces ilegal în sistem informatic în formă continuată. Ulterior, el a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Revin PLOILE în România: Care este prognoza pentru săptămâna aceasta


Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2016 - martie 2017, în Bucureşti şi judeţele Argeş şi Constanţa, a acţionat un grup infracţional organizat, specializat în infracţiuni din sfera criminalităţii informatice. 

Sursa citată precizează că, în urma cercetărilor, s-a constatat că membrii grupării au lansat atacuri tip phishing împotriva unor instituţii bancare din România şi Italia şi a unor companii din SUA, fiecare membru având atribuţii clare în desfăşurarea activităţii infracţionale. 

"Astfel, unul dintre membrii grupului a creat pagini web falsificate folosite în lansarea atacurilor, un alt suspect a procurat serverele pentru hosting şi pentru rutarea traficului Internet, în vederea ascunderii adevăratelor adrese IP de conectare, în timp ce o altă parte a grupării a avut atribuţii privind valorificarea cardurilor bancare obţinute în urma atacurilor phishing, prin achiziţionarea de bunuri on-line", susţin procurorii. 

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.