Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Rușii întotdeauna vor să facă sex' - soldații lui Putin sunt ademeniți de femei frumoase în Ucraina, doar că ele nu există în realitate

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Hackerii ucraineni au creat profiluri false ale unor femei atrăgătoare pentru a-i păcăli pe soldații ruși să le împărtășească locația, potrivit unui raport, informează businessinsider.com. Câteva zile mai târziu, baza militară rusească a fost aruncată în aer de forțele armate ucrainene.

Hackerii ucraineni au creat conturi false ale unor femei atrăgătoare pentru a-i păcăli pe soldații ruși să le trimită fotografii, pe care le-au localizat și le-au transmis armatei ucrainene, a relatat Financial Times.

Nikita Knysh, un profesionist IT în vârstă de 30 de ani din Harkov, a declarat pentru FT că, atunci când a început invazia Rusiei în luna februarie a acestui an, a vrut să își folosească abilitățile de hacker pentru a-și ajuta țara. El a recrutat alți hackeri și a fondat un grup poreclit Hackyourmom, care acum este format din 30 de hackeri din întreaga țară, a declarat el pentru FT.

Luna trecută, el a spus că au păcălit soldații ruși din Melitopol creând conturi false și pretinzând că sunt femei atrăgătoare pe mai multe platforme de socializare, inclusiv Telegram.

Hackerii au reușit să îi cunoască pe soldații ruși și, în cele din urmă, să îi convingă să trimită fotografii cu ei pe front, a declarat Knysh pentru FT. "Rușii, întotdeauna vor să facă sex", a declarat Knysh pentru FT. "Ei trimit [o mulțime] de rahaturi către "fete", pentru a dovedi că sunt războinici".

Odată ce soldații au trimis fotografiile, hackerii au putut identifica faptul că acestea au fost făcute de la o bază militară rusă îndepărtată, în apropiere de Melitopolul ocupat din sudul Ucrainei, a relatat FT.

Ei au transferat informațiile către armata ucraineană, iar câteva zile mai târziu baza a fost atacată, a declarat Knysh pentru FT "Primul meu gând a fost - sunt eficient, îmi pot ajuta țara", a declarat un alt membru al echipei Hackyourmom, identificat doar ca Maxim, pentru FT. "Apoi, mi-am dat seama, vreau mai mult din asta - vreau să găsesc mai multe baze, din nou și din nou".

Site-ul ucrainean de știri online Ukrainian Pravda a relatat luna trecută că a avut loc o explozie la o mare bază militară rusă din Melitopol, citându-l pe primarul acesteia, Ivan Fedorov.

Insider nu a reușit să verifice în mod independent afirmațiile hackerului privind implicarea, iar Forțele Armate ale Ucrainei nu au răspuns imediat solicitării Insider de a face comentarii. FT a precizat că oficialii ucraineni au refuzat să discute despre rolul hackerilor în atacul asupra bazei militare respective.

Invazia Rusiei în Ucraina a provocat un război cibernetic fără precedent, hackerii din ambele tabere lansând atacuri.

La începutul invaziei, ministrul ucrainean al tehnologiei digitale a cerut civililor cu "talente digitale" să se alăture "armatei IT" a țării.

În timpul sărbătorilor militare rusești de Ziua Victoriei din luna mai, principalele canale de televiziune rusești au fost piratate pentru a afișa mesaje anti-război.

Knysh a declarat pentru FT că echipa sa a participat și la alte hack-uri, inclusiv la scurgerea bazelor de date ale contractorilor militari ruși și la păcălirea posturilor de televiziune rusești pentru a difuza clipuri de știri despre victimele civile ucrainene.

"Pentru mine, acest lucru s-a simțit ca o luptă", a declarat Knysh pentru FT. "Fără bani, fără un software genial și chiar fără hack-uri geniale - poți folosi escrocii, dark web-ul împotriva inamicului tău".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.