Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hackerii anti-Kremlin au furat baza de date a prizonierilor ruși după moartea lui Navalnîi: Poate fi folosită pentru a culege informații despre moartea sa

Iulya și Alexei Navalnîi

Un grup de hackeri anti-Kremlin a furat o bază de date a prizonierilor ruși care conținea sute de mii de nume după moartea lui Alexei Navalny și speră că aceasta poate fi folosită pentru a culege mai multe informații despre cum a murit, a informat CNN la 1 aprilie.

Grupul susține că documentul include adresele de e-mail și numerele de telefon ale celor deținuți la aceeași colonie penală arctică în care liderul opoziției a murit pe 16 februarie, precum și rudele acestora.

Hackerii au declarat pentru CNN că împărtășesc datele „în speranța că cineva îi poate contacta și îi poate ajuta să înțeleagă ce sa întâmplat cu Navalny”.

Pe lângă furtul bazei de date, hackerii au etichetat și site-ul piratat cu „Trăiască Alexey Navalny!” și o poză cu el și soția lui la un miting politic.

De asemenea, susțin că au accesat magazinul online de unde familiile pot cumpăra alimente pentru rudele lor întemnițate, scăzând prețul articolelor la doar o rublă.

Navalnîi, principalul adversar politic al lui Putin, a murit pe 16 februarie într-o colonie penală din orașul rus Kharp, districtul autonom Yamal Nenets.

Consiliul European a sancționat 33 de persoane și două entități pentru moartea sa, iar principalul diplomat al UE, Josep Borrell, a declarat că „uciderea lentă” a lui Navalny de către „regimul de la Kremlin” este o „reamintire dură a nesocotirii totale a acestuia față de viața umană”.

Liderii din întreaga lume l-au indicat pe Putin ca fiind vinovat pentru moartea lui Navalny. Rămâne neclar dacă condițiile dure ale închisorii i-au cauzat moartea sau dacă a fost ucis intenționat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.