Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hackerii au returnat majoritatea celor 600.000 de dolari furați sub formă de criptomonede

PixaBay
dolari bani spalare joc piramidal

Hackerii din spatele unuia dintre cele mai mari furturi de monede digitale din toate timpurile au returnat aproape toate cele 610 milioane de dolari pe care le-au furat, spune platforma de criptomonede vizată săptămâna aceasta.

Platforma Poly Network, care era puțin cunoscută înainte de jaful de marți, a declarat joi, după returnarea fondurilor, că hackerul agresor ca fiind o „pălărie albă” ("white hat"). Termenul se referă la hackerii etici care urmăresc în general să expună vulnerabilitățile cibernetice,

Poly Network, care facilitează tranzacțiile token peer-to-peer, a adăugat că jetoanele au fost transferate către un portofel cu mai multe semnături controlat atât de platformă, cât și de hacker.

Singurele jetoane rămase care nu au fost returnate sunt 33 de milioane de dolari în monede stabile congelate la începutul săptămânii de către firma de criptomonede Tether, a spus Poly Network.

"Procesul de rambursare nu a fost încă finalizat", a declarat Poly Network pe Twitter. „Pentru a asigura recuperarea în siguranță a activelor utilizatorului, sperăm să menținem comunicarea cu domnul White Hat (sic) și să transmitem informații exacte publicului.”

O persoană care pretinde că a comis hack-ul a spus că Poly Network i-a oferit o recompensă de 500.000 de dolari pentru a returna bunurile furate și a promis că nu va răspunde pentru incident, potrivit mesajelor digitale distribuite pe Twitter de Tom Robinson, directorul științific și fondatorul Elliptic, o firmă de monitorizare cripto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.