Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hackerii din Rusia au pornit atacurile împotriva grupurilor rivale din Iran

news.sky.com
hacker

Un grup de hackeri din Rusia a atacat o organizație similară din Iran, lăsând impresia că atacurile cibernetice organizate de gruparea rusă ar fi provenit din Iran, au anunțat reprezentanții unei echipe de anchetatori americani și britanici, citați de Financial Times, potrivit Mediafax.

Grupul rus Turla, despre care diverse surse susțin că ar avea legături cu serviciile ruse de securitate, ar fi lansat un atac cibernetic împotriva grupului Oilrig, cunoscut pentru legăturile sale cu Guvernul de la Teheran, potrivit anchetei Centrului Național britanic pentru Siguranță Cibernetică (NCSC) și a Agenției Naționale de Securitate din Statele Unite. Astfel, Oilrig a părut să se afle în spatele mai multor atacuri cibernetice, realizate, de fapt, de către Turla.

Potrivit anchetei, gruparea iraniană nu a descoperit că metodele sale au fost utilizate de o altă organizație pentru realizarea mai multor atacuri cibernetice. Printre victimele acestor atacuri se numără organizații militare, departamente guvernamentale, universități și organizații științifice din peste 35 de state, cele mai multe din Orientul Mijlociu. Cel mai probabil, gruparea rusă a reușit să imite metodele celei iraniene după o analiză atentă a activităților Oilrig.

CITEȘTE ȘI: Elimină nisipul de la rinichi înainte de a fi nevoie de operație! Plantele care curăță rinichii

Paul Chichester, directorul NCSC, a declarat că acțiunea Turla reprezintă „o schimbare reală a modului de operare” al hackerilor și „sporește confuzia” în privința statelor de unde sunt lansate diverse atacuri informatice. „Motivul pentru care publicăm această anchetă este acela că (...) vrem ca și alții să înțeleagă acest tip de activitate”, a spus el.

„Vrem să trimitem un mesaj clar cu privire la faptul că și atunci când hackerii încearcă să își mascheze identitatea, îi vom identifica în cele din urmă”, a adăugat Chichester.

Autoritățile de la Moscova și de la Teheran au refuzat să comenteze informațiile. Atât Rusia, cât și Iranul, au negat în repetate rânduri acuzațiile potrivit cărora s-ar afla în spatele unor atacuri cibernetice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.