Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hackerii i-au spart mail-ul lui George Soros: apare Hillary Clinton

wsj.com
george soros

Hackerii au reușit să pună mâna pe mai mult de 2.500 de e-mailuri ale miliardarului George Soros. Agenția Bloomberg scrie că Fundația pentru o Societate Deschisă a raportat incidentul la FBI încă din luna iunie. Purtătoarea de cuvant Laura Silber spune că a fost angajată o firmă privată de securitate cibernetică, care a stabilit că scurgerea a fost limitată și ca a fost posibilă printr-un intranet folosit de conducerea fundației și de parteneri.

Site-ul DCleaks a publicat în acest weekend documentele sustrase de la fundația lui George Soros. Site-ul a fost creat de ”activiști americani care respectă libertatea cuvântului, drepturile omului și guvernarea poporului de către popor”.

Citeste si: LISTA misterioasă cu ONG-urile finanțate de Soros pentru 'manipularea alegerilor'/ Cine este sursa

Documentele provin din mai multe departamente ale organizațiilor lui Soros. Cele mai multe documente provin de la Fundația pentru o Societate Deschisă și privesc entități din mai toate regiunile globului, inclusiv Banca Mondială și Casa Albă. Documentele sunt din intervalul 2008-2016. Printre ele se numata și unele intitulate ”Criza europeană: Evoluții esențiale din ultimele 48 de ore” (cu referire la criza imigranților) sau ”Dezbaterea despre Ucraina în Germania”. Este vorba despre strategii, planuri de acțiune, priorități și alte activități ale fundației, inclusiv rapoarte despre alegerile din Europa, politica migrației și a azilului în Europa.

Citește și: Marian Munteanu semnează PRIMA alianță

Citește și: Adormirea Maicii Domnului: Spunem sau nu, astăzi, 'La mulți ani'

Citește și: Liviu Dragnea își arată mușchii în PSD: Ce spune despre ascensiunea Gabrielei Firea

Vezi și: Firea lămurește zvonurile că vrea locul lui Dragnea

Un e-mail publicat în cursul săptămânii trecute de WikiLeaks arată cum Soros a sfătuit-o pe Hillary Clinton cum sa gestioneze criza politică din Albania din 2015, sfaturi pe care Clinton le-a urmat intocmai.

Draga Hillary,
O situație gravă a apărut în Albania, care necesită o atenție urgentă, la nivelurile superioare ale guvernului Statelor Unite. Este posibil să știți că o demonstrație de opoziție la Tirana, vineri, a dus la moartea a trei persoane și distrugerea de proprietăți.
Există îngrijorări serioase în continuare legat de o contra-demonstrație care urmează să fie organizat de către partidul aflat la guvernare, miercuri, și un eveniment organizat de opoziție cu două zile mai târziu, pentru a comemora victimele. Perspectiva a zeci de mii de oameni care intră pe străzi într-un mediu politic deja inflamat bolnav pentru afectează revenirea ordinii publice și a procesului democratic fragil al țării.
Cred că două lucruri trebuie să fie făcute de urgență:
1. Folosiți greutatea deplină a comunității internaționale asupra prim-ministrului Berișa și a liderului opoziției, Edi Rama, pentru a preveni alte demonstrații publice și să modereze public declarațiile.
2. Numiți un înalt oficial european în calitate de mediator. În timp ce eu sunt preocupat de retorica folosită de ambele părți, sunt deosebit de îngrijorat cu privire la acțiunile primului-ministru.
[…]
SUA și UE trebuie să lucreze în deplină armonie in aceasta privinta, dar date fiind aspirațiile europene ale Albaniei, UE trebuie să preia inițiativa. De aceea, am sugerăm numirea unui mediator, cum ar fi Carl Bildt. Martti Ahtisaari sau Miroslav Lajcak, toți aceștia au legături puternice în Balcani.
Fundația mea din Tirana monitorizează situația îndeaproape și poate furniza o analiză independentă a crizei.
Vă mulțumesc, George Soros

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.