Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hackerii români au năruit un gigant mondial: Cât de mare e paguba

hacker

Hackerii români au dat o nouă lovitură! De data aceasta una cu adevărat impresionantă. Compania germană Leoni Wiring Systems, cel mai mare producător de fire și cabluri electrice din Europa, a făcut un anunț zguduitor pe site-ul companiei, conform căruia a căzut victimă hackerilor. Paguba este una uriașă: 40 de milioane de euro!

Leoni are peste 76.000 de angajaţi în 32 de ţări şi a generat vânzări consolidate de 4,5 miliarde de euro anul trecut, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. De aceea, o parte din fondurile companiei au fost mutate în afara ţării.

Citește și: Rabinul șef al României atrage ATENȚIA: Este o MANIPULARE

Potrivit banatulazi.ro, incidentul s-a petrecut pe 12 august, iar compania a făcut anunţul referitor la acesta 4 zile mai târziu, când au sesizat că acţiunile companiei au scăzut cu 5-7% pe piaţa bursieră. Ulterior, noi detalii despre incident au apărut în presa locală, care au dezvăluit că înşelătoria s-a întâmplat la o fabrică din Bistriţa. Potrivit autorităţilor, o tânără femeie care lucra ca CFO la fabrica Leoni din Bistriţia a fost victima hackerilor. Se pare că aceasta a primit un e-mail care părea că vine de la unul dintre șefii companiei-mamă din Germania.

Fabrica din Bistriţia nu a fost aleasă întâmplător, scrie Softpedia: Leoni are patru fabrici în România, iar fabrica din Bistriţa este singura care poate face transferuri de bani.

Cazul a fost preluat de DIICOT. De asemenea, managementul companiei a lansat imediat o investigaţie şi derulează în prezent cercetări legate de daunele cauzate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.