Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hackerii ruși amenință SUA și Europa cu o mare lovitură: Pe ce vor să pună mâna pirații cibernetici

hacker

Un grup de spionaj cibernetic având legături cu Rusia a pătruns în reţele electrice în Europa şi SUA, făcând să planeze ameninţarea unor întreruperi provocate de la distanţă, a anunţat miercuri Symantec, compania de securitate informatică din SUA, citată de AFP.

Potrivit Selon Symantec, grupul Dragonfly 2.0 a pătruns în sistemele operaţionale ale reţelelor de electricitate din Statele Unite, Turcia şi Elveţia şi "este capabil acum să saboteze sau să preia controlul asupra acestor sisteme, dacă decide".

Citește și: Facebook aruncă bomba! Ce amestec a avut Rusia în campania prezintențială din Statele Unite

Symantec nu leagă Dragonfly 2.0 - care operează de mai mulţi ani - de o ţară precisă. Dar guvernul american şi numeroşi experţi în securitate informatică cred că Dragonfly 2.0 îşi are rădăcinile în Rusia şi are legături cu guvernul rus.

De mai mulţi ani, acest grup de hackeri vizează ţinte occidentale, folosind metode de phishing pentru a pătrunde în sistemele informatice pentru a deschide un acces clandestin la acestea.

Citește și: Tudose cere ajutorul Băncii Mondiale! Ce autostradă de mare anvergură vrea să proiecteze

Dar, de la începutul anului 2017, el s-a "concentrat" asupra sistemelor energetice, împotriva cărora şi-a înmulţit atacurile, explică Symantec, potrivit Agerpres.

"Dragonfly 2.0 pare să vrea să înţeleagă cum funcţionează instalaţiile energetice şi să preia controlul asupra sistemelor lor operaţionale", a mai spus compania americană.

Citește și: Veste proastă pentru șoferi! Cu cât se vor scumpi carburanții chiar înainte de a introduce faimoasa acciză și din ce cauză

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.