Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hackerii ruși au lansat cel mai puternic atac asupra companiei de energie nucleară din Ucraina

hackermoon.com
hack software

Compania de stat ucraineană de energie nucleară Energoatom a acuzat hackerii cu sediul în Rusia că au lansat marţi un atac "puternic" asupra site-ului companiei timp de trei ore, dar a precizat că atacul nu a afectat "semnificativ" operaţiunile site-ului, transmite CNN.

"Astăzi a avut loc cel mai puternic atac al hacker-ilor, de la începutul invaziei la scară largă a Federaţiei Ruse, asupra site-ului oficial al întreprinderii de stat NAEK Energoatom. Atacul a fost efectuat de pe teritoriul Federaţiei Ruse", a precizat Energoatom într-o declaraţie pe pagina sa verificată de Facebook, informează News.ro.

Declaraţia a acuzat grupul rusesc "Armata cibernetică a poporului" că a efectuat atacul folosind 7,25 milioane de utilizatori bot, care au simulat sute de milioane de vizualizări ale paginii principale a companiei.

Oraşul Nikopol, situat peste râu de centrala nucleară ocupată din Zaporojie, a fost din nou ţinta tirurilor cu rachete din partea ruşilor, au spus autorităţile ucrainene. Zone rezidenţiale au fost lovite şi patru persoane au fost rănite, a declarat Valentyn Reznichenko, şeful administraţiei militare regionale din Dnipropetrovsk, potrivit CNN.

Douăzeci de rachete de la lansatoare multiple de rachete GRAD şi 10 obuze de artilerie au lovit Nikopol, a adăugat el.

Nikopol a fost în mod frecvent ţinta unor tiruri de la baza forţelor ruse de pe malul opus al râului Dnipro, unde se află centrala nucleară.

Ucraina a cerut noi sancţiuni împotriva Rusiei şi a subliniat consecinţele catastrofei de la cea mai mare centrală nucleară din Europa, în condiţiile în care noi bombardamente au avut loc în apropiere, potrivit Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.