Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hackerul care i-a pus lui Musk anchetatorii pe cap: S-a lăudat că a furat sute de conturi

Bloomberg
Elon Musk

Twitter este în centrul unei investigații privind protecția datelor, după ce informații legate de „400 de milioane" de conturi ale utilizatorilor au fost scoase la vânzare de un hacker. Un organism de supraveghere va investiga Twitter după ce un hacker a pretins că deține informații private legate de peste 400 de milioane de conturi. Hackerul Ryushi cere 200.000 de dolari pentru a preda datele care ar include și pe cele ale unor celebrități, potrivit BBC.

Comisia irlandeză pentru protecția datelor (DPC) a anunțat că „va examina respectarea de către Twitter a legislației privind protecția datelor în legătură cu această problemă de securitate".

Se pare că datele ar include numere de telefon și e-mailuri, inclusiv cele aparținând unor celebrități și politicieni, dar mărimea furtului nu a fost confirmată. Până în prezent, Twitter nu a răspuns solicitărilor presei cu privire la presupusa încălcare a securității. Directorul executiv Elon Musk nu a răspuns nici el la o solicitare de comentarii transmisă pe Twitter de către Brian Krebs, unul dintre cei mai importanți jurnaliști din domeniul securității cibernetice. Jurnalistul notează că încălcarea a avut loc probabil înainte ca șeful Tesla să preia conducerea Twitter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.