Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hackerul elveţian Tillie Kottmann a fost pus sub acuzare în SUA

news.sky.com
hacker

Un hacker elveţian suspectat de orchestrarea piratării a zeci de mii de camere de supraveghere video din SUA a fost pus sub acuzare pentru furt de date, informează vineri AFP şi Reuters, potrivit AGERPRES.

Tillie Kottmann, în vârstă de 21 de ani şi rezident în Lucerna (Elveţia), a fost inculpat pentru ''intruziune informatică şi furt de date şi identitate începând din 2019 până în prezent'', a indicat Departamentul Justiţiei din SUA, într-un comunicat.

''Furtul de identităţi şi date şi publicarea de coduri sursă şi de informaţii brevetate şi sensibile pe internet nu sunt protejate de libertatea de exprimare. Este vorba despre furt şi fraudă'', a declarat Tessa M. Gorman, procuror din statul Washington (vestul SUA).

Citește și: INTERVIU | Cel mai modern vaccin anti-COVID, refuzat în România, dezvoltat în Germania - 'Rămânem în cărţi, dacă Guvernul se va mişca măcar în al 12-lea ceas'

Numele Tillie Kottmann, cunoscut şi sub pseudonimele 'deletescape' şi 'tillie crimew', a circulat în media după piratarea camerelor de supraveghere ale start-up-ului californian Verkada instalate în uzine Tesla, spitale, închisori, şcoli şi alte organizaţii, imaginile sustrase astfel fiind apoi difuzate pe social media.

În comunicatul citat, guvernul american i-a acuzat pe tânărul elveţian şi pe complicii săi de piratarea a zeci de companii şi organizaţii guvernamentale şi de publicarea pe internet a datelor confidenţiale ale unui număr de peste 100 de entităţi.

Departamentul Justiţiei american a indicat că autorităţile elveţiene au desfăşurat în urmă cu o săptămână o percheziţie la domiciliul din Lucerna al lui Tillie Kottmann în colaborare cu Biroul Federal de Investigaţii american (FBI).

Date şi descrieri din actul de acuzare referitoare la două cazuri de piraterie informatică se potrivesc cu declaraţii anterioare ale lui Kottmann despre companiile Intel şi Nissan. Intel a refuzat să comenteze asupra acestui caz, iar Nissan şi Verkada nu au fost disponibile pentru reacţii imediate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.