Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Haga va anunța vineri decizia referitoare la plângerea depusă de Africa de Sud cu privire la presupusul genocid comis de Israel

puntoseguido.upc.edu.pe
Curtea Internaţională de Justiţie haga CIJ

Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga a anunţat că va pronunţa o decizie vineri în privinţa solicitării Africii de Sud în legătură cu măsuri provizorii împotriva Israelului, informează Rador Radio România.

Pretoria insistă că Israelul a încălcat Convenţia privind Genocidul. Echipa juridică a Africii de Sud a cerut judecătorilor să someze Israelul să îşi înceteze imediat operaţiunile militare în Gaza, să împiedice orice strămutare forţată a persoanelor, să garanteze că civilii au acces la resurse adecvate de alimente, apă şi medicamente şi să se abţină de la orice acţiuni sau declaraţii ce ar putea exacerba situaţia.

Israelul a afirmat că are dreptul să se apere şi că îi vizează pe militanţii Hamas, nu pe civilii palestinieni. Autorităţile israeliene au cerut judecătorilor de la Haga să respingă solicitarea Africii de Sud, despre care afirmă că se bazează pe o distorsionare gravă şi acuzaţii nefondate privind un genocid inexistent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.