Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit unul din cei mai îndrăgiți actori din seria Harry Potter

Radu Pop
looper.com
harry potter

Actorul Robbie Coltrane, care l-a interpretat în seria Harry Potter pe paznicul de la Hogwarts, Rubeus Hagrid, a murit la vârsta de 72 de ani, anunţă vineri BBC, potrivit News.ro.

S-a bucurat de o popularitate uriaşă datorită rolului de vrăjitor, câştigând faimă şi aprecieri la nivel mondial pentru interpretările sale emoţionante şi pentru relaţia pe ecran cu Harry Potter interpretat de Daniel Radcliffe.

Actorul se confrunta cu probleme de sănătate de câţiva ani.

Într-o declaraţie, agentul său Belinda Wright l-a descris pe Coltrane drept un „talent unic”. „Probabil că lumea îşi va aminti de el în deceniile următoare ca Hagrid din filmele Harry Potter, un rol care a adus bucurie copiilor şi adulţilor din întreaga lume”, a spus ea.

Wright a făcut apel la respectarea intimităţii familiei actorului într-un astfel de moment.

Primul ministru al Scoţiei, Nicola Sturgeon, a descris moartea lui Coltrane drept „o veste foarte tristă”. Ea a vorbit despre profunzimea lui Coltrane ca actor şi despre faptul că a abordat diverse genuri, de la comedie la dramă, precizând că rolul său preferat este cel al lui Fitz, din Cracker.

"Robbie Coltrane, legendă scoţiană a divertismentului - ne va fi foarte dor de tine. RIP", a spus ea.

În Marea Britanie, Coltrane a cucerit memorabil ecranele televiziunilor în rolul psihologului criminalist Dr. Edward „Fitz” Coltrane din serialul Cracker, pentru care a câştigat trei premii BAFTA consecutive pentru cel mai bun actor, o onoare egalată doar de un alt actor, Michael Gambon. De asemenea, a fost nominalizat la BAFTA pentru drama National Treasure de pe Channel 4 şi pentru Tutti Frutti de pe BBC Scotland.

Actorul a avut, de asemenea, interpretări memorabile în filme precum Nuns On The Run, Mona Lisa şi Ocean's 12.

A jucat, de asemenea, în filmele James Bond GoldenEye şi The World is not Enough, în care l-a interpretat pe Valentin Dmitrovici Zukovsky.

Coltrane s-a născut Anthony Robert McMillan în Rutherglen, Scoţia, în 1950. Şi-a luat numele de scenă Coltrane la vârsta de 20 de ani, în semn de omagiu adus saxofonistului de jazz John Coltrane, şi s-a remarcat în producţia de teatru a lui Byrne, The Slab Boys. Printre primele roluri de film se numără Flash Gordon şi Mona Lisa, înainte de a apărea pe micul ecran în Tutti Frutti şi apoi în Blackadder al treilea.

Cracker a obţinut succesul de critică în anii 1990 şi şi-a făcut debutul în Harry Potter în 2001.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.