Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Persoanele cu psoriazis vor avea un site dedicat in cadrul programului "Hai să PSOcializăm"

cancer piele lupa

Pacienţii cu psoriazis vor avea un site dedicat - www.haisapsocializam.ro - unde vor găsi informaţii despre boală şi sfaturi pentru un stil de viaţă echilibrat.

Potrivit unui comunicat remis presei, website-ul www.haisapsocializam.ro include şi un ghid care poate fi personalizat, pentru a-i ajuta pe pacienţi să gestioneze vizitele la medicul dermatolog şi să discute deschis cu acesta despre modul în care boala le afectează toate aspectele vieţii, despre ceea ce îşi doresc de la tratamentul lor sau care ar putea fi cea mai potrivită opţiune de tratament pentru ei.

Astfel, în urma completării unui chestionar în câţiva paşi simpli, pacienţii pot descărca ghidul lor personalizat de conversaţie cu medicul dermatolog.

"AbbVie anunţă lansarea unui site dedicat pacienţilor cu psoriazis, în cadrul iniţiativei cu acelaşi nume, "Hai să PSOcializăm", o campanie de educare şi informare cu privire la impactul psoriazisului în viaţa pacientului, desfăşurată în parteneriat cu Societatea Română de Dermatologie (SRD) şi Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune - A.P.A.A. (...) Campania "Hai să PSOcializăm" vrea să aducă în prim-plan nevoile pacienţilor cu psoriazis, "să limiteze percepţia eronată, conform căreia, aceasta este doar o "afecţiune a pielii" şi să sublinieze faptul că, deşi nu este o boală vindecabilă, ea poate fi controlată şi există o probabilitate foarte ridicată în prezent de a obţine remisiunea în proporţie de peste 90% a leziunilor cutanate", se arată în comunicat.

Campania "Hai să PSOcializăm" urmăreşte ca, prin vocea reprezentanţilor comunităţii medicale şi a pacienţilor, să aducă toate aceste informaţii în atenţia pacienţilor deja diagnosticaţi, precum şi a publicului larg.

Campania va continua şi pe parcursul acestui an şi toate informaţiile vor fi transmise prin intermediul mai multor canale media, precum şi în sfera social media, cu ajutorul partenerilor campaniei. Mai multe informaţii menite să vină în ajutorul pacienţilor cu psoriazis sunt disponibile pe site-ul campaniei, www.haisapsocializam.ro.

Potrivit Societăţii Române de Dermatologie, prevalenţa psoriazisului la nivelul populaţiei adulte de peste 18 ani din România este estimată la 4,9%. Pacienţii cu psoriazis sever ratează anual în medie între 3 şi 26 de zile de muncă, în timp ce 23% dintre aceştia afirmă că psoriazisul a influenţat alegerea unei cariere profesionale.

Conform specialiştilor, psoriazisul este o boală cronică, netransmisibilă, care "nu are o cauză clară şi pentru care nu există încă vindecare" însă este o afecţiune care poate fi ţinută sub control dacă pacientul respectă tratamentul prescris de medic şi recomandările acestuia, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.