Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Halle Berry a renunţat la rolul unui personaj transgender după ce fost criticată pe social media

pinterest
halle berry

Actriţa americană Halle Berry a renunţat - după o polemică apărută pe reţelele de socializare - să interpreteze un personaj transgender într-un proiect cinematografic, relatează EFE.

Actriţa a explicat la sfârşitul săptămânii trecute că se pregătea pentru acest rol, deşi contractul încă nu era semnat oficial, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Un jurnalist american răstoarnă situația! Covid-19, o boală vasculară! Detalii care dau peste cap ceea ce se știa

"Este un personaj despre o femeie transsexuală, care doreşte să devină bărbat. Este un personaj care mă fascina şi un proiect pe care doream să-l realizez", a spus artista americană, recompensată cu un premiu Oscar.

Totuşi, afirmaţiile sale au generat o amplă polemică pe reţelele de socializare, printre altele din cauza lipsei de tact de care a dat dovadă vedeta hollywoodiană atunci când s-a referit la genul acelui personaj. "Pentru mine e foarte interesant să descopăr cine este acea femeie şi acesta va fi probabil viitorul meu proiect", a spus actriţa.

Halle Berry şi-a cerut scuze, luni seară, şi a precizat că până la urmă nu va interpreta acest rol.

Citește și: Atac devastator la adresa lui Kovesi: ‘Vorbește în română la Euronews. La Codruța Kovesi, până și vestitele șosete au rămas la fel’

"La sfârşitul săptămânii am avut ocazia să vorbesc despre rolul meu ca bărbat transgender şi îmi cer scuze pentru aceste comentarii (...) Acum înţeleg de ce nu trebuia să numesc astfel personajul, comunitatea trans s-a simţit probabil ofensată, dar ar trebui să i se dea prilejul să-şi prezinte propriile relatări", a scris actriţa într-un mesaj online.

Comentariile lui Halle Berry au fost prezentate pe contul oficial de Twitter al unui documentar de pe Netflix, "Disclosure: Trans Lives on Screen", lansat luna trecută, care arată modul în care industria de la Hollywood prezintă vieţile şi poveştile unor personaje transgender.

Administratorii acelui cont online i-au cerut public actriţei Halle Berry să vizioneze documentarul pentru a înţelege felul în actorii de la Hollywood interpretează personaje transsexuale, deoarece acest fapt poate avea consecinţe culturale uriaşe în afara micilor şi marilor ecrane.

Citește și: Drumul lung al agoniei. Cum și-au bătut joc magistrații de o fetiță de 11 ani violată de un bărbat de 52 de ani .

După scuzele prezentate de actriţă, administratorii contului de Twitter i-au mulţumit vedetei hollywoodiene pentru faptul că "a ascultat şi a învăţat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.