Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

HALUCINANT Mihai Covaliu, șeful COSR, vrea ca sportivii să se antreneze, în plină pandemie

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Mihai Covaliu

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, miercuri, că a participat la o videoconferinţă cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, şi cu preşedinţii comitetelor olimpice naţionale din Europa, iar decizia luată este de a continua pregătirea sportivilor în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Tokyo, potrivit Agerpres.

"Astăzi am avut o videoconferinţă cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, şi cu preşedinţii tuturor celor 51 de comitete olimpice europene. Toţi susţinem în continuare demersurile Comitetului Internaţional Olimpic, ne-am arătat suportul total faţă de acţiunile CIO în ceea ce priveşte desfăşurarea Jocurilor Olimpice. În momentul de faţă nu s-a schimbat nimic în ceea ce priveşte data sau desfăşurarea Jocurilor Olimpice. Ba mai mult decât atât, o comisie de evaluare se va deplasa la Tokyo pentru a analiza starea locaţiilor în care se vor desfăşura Jocurile Olimpice. Există un document votat de preşedinţii comitetelor olimpice europene în unanimitate, toţi manifestându-şi intenţia de a continua pregătirile pentru Jocurile Olimpice. În acest sens, noi am solicitat ministrului Tineretului şi Sportului şi celorlalte instituţii care sunt implicate în a gestiona această stare ca sportivii noştri să-şi poată desfăşura pregătirea în continuare în condiţii speciale, în bazele de pregătire", a declarat Covaliu.

Oficialul COSR a precizat că până în acest moment data desfăşurării Jocurilor Olimpice rămâne neschimbată.

Citește și: Cercetătorii au descoperit! Cât timp rezistă coronavirusul în aer

"S-a transmis un mesaj de solidaritate a mişcării olimpice la nivel european şi internaţional şi că se încearcă găsirea de soluţii de a continua pregătirea pentru Jocurile Olimpice. Până în acest moment rămânând neschimbată data stabilită de CIO şi guvernul japonez. Noi nu putem opri pregătirea sportivilor de vreme ce nu s-a luat nicio decizie vizavi de schimbarea datei desfăşurării Jocurilor Olimpice sau amânare, în condiţiile în care japonezii anunţă că merg în continuare cu organizarea, vine comisia din partea CIO pentru evaluare, toate comitetele olimpice susţin că sportivii trebuie să îşi continue pregătirea în condiţii de siguranţă sporită, bineînţeles", a mai spus Covaliu.

Loturile olimpice ale României continuă să se pregătească pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo deşi multe competiţii internaţionale care includeau criterii de calificare la întrecerea supremă au fost anulate sau amânate din cauza pandemiei COVID-19.

Citește și: ‘Măsuri drastice’! Cum ar putea fi monitorizați cei aflați în carantină sau izolare din cauza coronavirusului

În prezent, 57% dintre sportivi s-au calificat la JO 2020, urmând ca pentru restul de 43 de procente CIO să lucreze împreună cu federaţiile internaţionale pentru a face adaptările necesare sistemelor de calificare pentru Tokyo 2020, în concordanţă cu următoarele principii: toate locurile cotă care au fost alocate până la această dată comitetelor naţionale şi sportivilor rămân în vigoare, rămâne posibilitatea folosirii turneelor existente şi programate de calificare, dacă acestea asigură un acces corect tuturor echipelor şi sportivilor, să fie făcute adaptările necesare sistemelor de calificare pentru locurile rămase, pe baza rezultatelor înregistrate (clasamente mondiale sau istoricul rezultatelor) sau să reflecte, unde este posibil, principiile existente ale sistemelor de calificare (folosirea clasamentelor continentale sau mondiale şi rezultatele specifice continentale sau regionale).

Orice creştere a numărului de locuri acordate sportivilor va fi analizată de la caz la caz, conform unor circumstanţe excepţionale, cu susţinerea Comitetului de organizare Tokyo 2020.

Federaţiile internaţionale vor face propuneri pentru orice adaptare a sistemelor de calificare pe baza principiilor anunţate mai sus. Adaptările vor trebui implementate pentru fiecare sport în parte, deoarece există diferenţe între sistemele de calificare. CIO a demarat deja o procedură accelerată de a rezolva această situaţie. Orice revizuire a sistemelor de calificare pentru JO 2020 va fi publicată până la începutul lunii aprilie şi comunicată mişcării olimpice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.